Здравните работници са готови да подадат заявления за напусканеМедицински сестри

...
Здравните работници са готови да подадат заявления за напусканеМедицински сестри
Коментари Харесай

Медици в Шумен излизат на протест

Здравните служащи са подготвени да подадат заявки за овакантяване

Медицински сестри и санитари от шуменската многопрофилна болница излязоха в двора на лечебното заведение на митинг през днешния ден поради ниски заплати и неизплатени спомагателни заплащания, оповестява.

900 лв. е главната брутна работна заплата за предишния месец в бранша. Медицинските сестри и санитарите не са получавали добавки за грижи за заболели с COVID-19 за месеците март, април и май, макар че в болничното заведение се лекуват пациенти с инфекцията.

"Готови сме да си подадем заявките за овакантяване ", споделиха някои от тях. Медицинските служащи прецизираха, че стачкуват против политиката на държавното управление, а не против шефа на МБАЛ - Шумен.

Те гласоподаваха декларация до президента, премиера и министрите на финансите и на опазването на здравето. Искат от 1 януари и 1 юли следващата година да се заложи нарастване на заплатите в опазването на здравето. Също по този начин упорстват до 17 юни да им бъдат изплатени Коронавирус добавките за април.

Заложеното 25-процентно нарастване в опазването на здравето не стига.

Медицинските сестри и санитарите дадоха ултиматум на властта да извърши настояванията им до 31 юли, в противоположен случай ще изоставен работа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР