Здравната каса ще плати на болниците средствата за работа при

...
Здравната каса ще плати на болниците средствата за работа при
Коментари Харесай

НЗОК ще плати на болниците за работа при неблагоприятни условия и за април

Здравната каса ще заплати на лечебните заведения средствата за работа при неподходящи условия и за април месец, макар отпадането на изключителната конюнктура. Това е решил Надзорния съвет на НЗОК на вчерашното си съвещание, научи Zdrave.net.

За месец април се резервират и спомагателните трудови хонорари на медиците, които по време на изключителната епидемиологична конюнктура бяха в размер на 600 лева за лекарите, 360 лева за експертите по здравни грижи и 120 лева за санитарите. Този месец така наречен „ Коронавирус добавки “ обаче ще бъдат увеличени, с цел да компенсират в някаква степен прекъсването на заплащането на 1000 лева за работещите на първа линия.

Надзорният съвет е разпределил и стойностите на лечебните заведения за април, които са със 7% повече спрямо предходния месец. Очаква се нарастването на стойностите за месеците от май до септември да бъде сред 20% и 25%.

Следващата седмица не престават договарянията на Надзорния съвет с БЛС и БЗС за анекса към НРД 2022. На Национални препоръки съсловните организации ще обсъдят препоръчаните от Надзора промени в договорите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР