Здравко Димов доказва, че няма невъзможни неща. Преди около 2

...
Здравко Димов доказва, че няма невъзможни неща. Преди около 2
Коментари Харесай

Необикновена история: Мъж отново живее, след като сърцето му се премества при катастрофа


Здравко Димов потвърждава, че няма невъзможни неща. Преди към 2 години той получава контузия, която съгласно лекарите е несъвместима с живота. Младият мъж обаче оборва това изказване и се трансформира в един от 58-те души в света, които оцеляват, откакто сърцето им се реалокира вдясно.

Здравко споделя, че началото на неговата невероятна история е много неуместно. Преживява ПТП с мотор, при което е изхвърлен напред и се забива в задната част на кола. След това моторът го бута откъм гърба и той се оказва притиснат сред двете транспортни средства.



Здравко е единственият потърпевш. Носи каска, само че няма друга екипировка, тъй като е излязъл единствено за 5 минути, с цел да свърши собствен ангажимент.

Транспортиран е в " Пирогов ", където остава повече от 45 дни в кома. Когато идва в схващане, осъзнава какъв брой доста е измършавял – липсват 25 кг от тялото, което имал.

Вследствие на удара на мъжа се усуква, завърта се и се реалокира вдясно, няма обаче никакви пострадвания в този орган.



Здравко е боен авиатор по специалност и счита, че ненапълно това му е помогнало, с цел да построи духа, който му оказва помощ да се възвърне. Той не може да откри думи, с които да изрази благодарността си за всичко, което лекарите са създали за него.

Самите те споделят, че при случая на Здравко е имало огромна заплаха да се запушат съдовете, които доставят кръв на сърцето. Мъжът претърпява повече от 12 интервенции.

Той даде обещание в народен ефир, че някой ден още веднъж ще лети. Въпреки че лявата му ръка е парализирана, Здравко към този момент е съумял да се върне към спорта. Той споделя и че от самото начало е усещал голямата поддръжка на околните си.

Целия диалог със Здравко Димов вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР