Здравите черва предразполагат към значително намален риск от развитие на

...
Здравите черва предразполагат към значително намален риск от развитие на
Коментари Харесай

Хранителни вещества за здрави черва

Здравите вътрешности подготвят към доста понижен риск от развиване на разнообразни болести. От кои хранителни субстанции обаче се нуждае тялото, с цел да бъдат червата здрави?

Ето и някои от главните хранителни субстанции за здрави вътрешности съгласно уеб страницата "Розали ":

Витамин В6 е микроелемент, който може да намалее при тези, които пият алкохол. Витамин В6 обаче е потребен за червата, защото може да ги отбрани от рисковите равнища на инфектиране. Витамин В6 също по този начин подкрепя производството на мозъчни химикали и синтеза на кръвта. Недостигът на магнезий може да попречва усвояването на витамин В6.

Фолатът може да защищава от рак на стомаха и дебелото черво, както и подкрепя производството на нови кафези в червата. Заедно с витамин, В12 фолатът (форма на витамин В9) спомага за управление на възпалението в тялото.

Витамин А - витамините А, D и Е въздействат групово върху имунната система и укрепват здравето на червата. При прекъсване храненето на бебе с кърма, да вземем за пример, диета, богата на витамин А, може да помогне за предотвратяване от инфекции. Освен за предотвратяване от чревни инфекции, витамин А подкрепя и поддържането на добра микрофлора в стомаха. Важно е да се означи, че с цел да се възползвате от потребните свойства на витамин А, се нуждаете от задоволително цинк и желязо в организма.

Витамин D - можете да намерите витамин D в органически брой храни – сьомга, сардини, жълтъци. За благополучие, излагането на слънчева светлина също зарежда тялото с витамин D. Доказано е, че дефицитът на витамин D се свързва с доста болести, измежду които рак на дебелото черво, синдром на раздразнените вътрешности или дивертикулит. Витамин D има антибактериално свойство и защищава червата от инфекции. Пробиотиците могат да оказват помощ за естественото увеличение равнищата на витамин D.

Храносмилателните ензими зависят и от редица минерали. Един от тези минерали е цинкът. Той подсигурява, че храната е изцяло разградена и употребена.

Хората с дълготрайни проблеми с червата или автоимунни болести на щитовидната жлеза са изложени на по-голям риск от дефицит на селен. Липсата на задоволително количество селен в организма също по този начин прави тялото по-податливо на напрежението и може да бъде обвързвано с дълготрайни проблеми с червата.

Магнезият е от решаващо значение за цялостното ви богатство, в това число за здравето на червата и обвързваните с него системи. Ниските равнища на магнезий са свързани със редовно инфектиране. Ако желаете да си набавяте повече магнезий с храна, консумирайте повече зелени листни зеленчуци и бадеми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР