Здравето на руския опозиционер Алексей Навални е възстановено след гладната

...
Здравето на руския опозиционер Алексей Навални е възстановено след гладната
Коментари Харесай

Според властите Навални се е възстановил след гладната стачка

Здравето на съветския опозиционер Алексей Навални е възобновено след гладната стачка и той има опция да поддържа връзка със фамилията си. Това съобщи пред публицисти Александър Калашников, шефът на Федералната работа за осъществяване на наказванията, съобщи ТАСС.

" Сега (той) няма някакви специфични нарушавания и не му се постановат санкции. И не се слага като цел някак да бъде потиснат, да му се затрудни животът, той (лежи) при общи условия. Мога да кажа, че здравето му е възобновено като цяло обикновено, той разгласи гладна стачка, в този момент се е отказал от нея. Тежи към този момент 82 (килограма), съгласно мен ги е стигнал към този момент. Това са действителни числа. Храни се обикновено, има опция да поддържа връзка със фамилията си ", сподели Калашников.

Опозиционерът Навални излежава двугодишна присъда в наказателна колония във Владимирска област в централната част на Европейска Русия. Присъдата е по дело за машинация, което той дефинира като политическо.

Пристигайки в пандиза през март той е тежал 93 кг, а при започването на гладната си стачка против отвод на затворническите управляващи да му обезпечат подобаваща лекарска помощ - 85 кг, отбелязва Франс прес. В средата на април брачната половинка му сподели, че тежестта му е спаднало до 76 кг. На 23 април Навални се отхвърли от гладуването, откакто бе прегледан от лекари отвън пандиза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР