Масовото изселване на венецуелци през последните 10 години създаде източник

...
Масовото изселване на венецуелци през последните 10 години създаде източник
Коментари Харесай

Сандък от спомени”: Жена е професионален пазител на домове във Венецуела

М асовото изселване на венецуелци през последните 10 години сътвори източник на работа за хора, които дават отговор за „ грижата “ за домовете на тези, които са изоставили всичко, с цел да стартират нов живот в друга страна.  

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Адриана Рабаскол в своя репортаж от Каракас. 

Почистването, класифицирането, отбраната и оценката на спомените от непознатото минало е работа на Мария Андреина. Адвокат по специалност, тя напуща офис работата, с цел да си проправи път в друга специалност: да се грижи за домовете на венецуелци, които са емигрирали. Започва през 2016 година, като ревизира понякога дали всичко е наред в тези парцели, които техните близки са оставили под ключ, когато са напуснали страната. 

Това, което почнало като инцидентно нещо, се трансформирало в публична работа. Днес Мария Андреина управлява компания, която дава отговор за поддържането на тези домове в положително положение. Освен че подсигурява, че изоставената къща няма да се унищожи, Андреина е прочувствен мост с тези, които са на хиляди километри от Венецуела и желаят да стопанисват своето пространство. 

“Много е мъчно да оставиш живота си и да заминеш. С течение на времето това пространство се трансформира в сандък от мемоари ”, споделя Андреина 

Във Венецуела няма публични данни за парцели, останали празни заради емиграция. Повечето от притежателите им избират да не ги продават, тъй като това, което в миналото е било техен дом, през днешния ден коства една трета от това, което е коствало преди 15 години.  

И до момента в който притежателите на тези къщи вземат решение дали да ги продадат, дадат чартърен или да ги оставят затворени; Мария Андреина продължава да пази най-ценните предмети в домовете и обичаните мемоари на тези, които не знаят дали ще се върнат. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР