Здравеопазването се оказва секторът с най-много рокади в кабинетите с

...
Здравеопазването се оказва секторът с най-много рокади в кабинетите с
Коментари Харесай

Здравното министерство е с най-много рокади в кабинетите на Бойко Борисов

Здравеопазването се оказва секторът с най-вече рокади в кабинетите с министър председател Бойко Борисов.

Цели 4 смени на здравни министри станаха сред 2009 и 2013 година

Кабинетът „ Борисов 1” стартира със здравен министър Божидар Нанев, който подава оставка през 2010 година Обвиненията към него бяха за неизгодни покупко-продажби при пазаруването на ваксини. Съдът го оправда.

Мястото му зае Анна-Мария Борисова. 6 месеца откакто поема този пост, опозицията желае избор на съмнение в бранш „ Здравеопазване”. Борисова подава оставка, а мотивът е препоръчаната здравна идея и записаното в нея, че се вкарва публично доплащане при болничното лекуване.

Под номер три в здравното ведомство влиза доктор Стефан Константинов. И той обаче подава оставка, а в претекстовете си споделя, че не усеща поддръжка за водената от него политика.

Стефан Константинов е сменен от Десислава Атанасова, която остава на този пост до края на държавното управление „ Борисов 1”.

Второто държавно управление на Борисов съществува половин мандат. През цялото време на поста здравен министър е Петър Москов, даже когато ДСБ, от чиято квота беше, го изключи от партията. И в този случай, поради бранш здраве беше пожелан избор на недовеие към държавното управление, който не мина.

Редица оферти и решения, като пръстовия идентификатор и здравната карта да вземем за пример, бяха мотив опозицията да му желае оставката.

В актуалното държавно управление през днешния ден беше направена първата рокада в изпълнителната власт и тя е в бранш „ Здравеопазване”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР