zdrave.toЖивеещите в Пало Алто, Калифорния, 45-годишна Анди Трейнър и 56-годишният

...
zdrave.toЖивеещите в Пало Алто, Калифорния, 45-годишна Анди Трейнър и 56-годишният
Коментари Харесай

Лекарка спаси новия си приятел още на първата им среща от сигурна смърт

zdrave.to

Живеещите в Пало Алто, Калифорния, 45-годишна Анди Трейнър и 56-годишният Макс Монтгомъри решили да организира първата си любовна среща на плажа, защото и двамата били пристрастени към сърфирането. 

Те прекарали сутринта порейки вълните. Когато Макс към този момент излязъл на брега, носейки дъската под мишница си, внезапно падна върху пясъка с лицето надолу.  По-късно той разказал, че още до момента в който бил във водата почувствал парене в гърдите си, само че не му обръщал внимание, до момента в който не почувствал внезапен спад на силилите.

Анди побягнала към Макс, само че когато го наближила, той към този момент нямал пулс и бил в безсъзнание, написа The Mirror. 

Анди, анестезиолог по специалност, незабавно почнала да прави на Макс изкуствено дишане и заобиколен сърдечен масаж. 

Свидетели на драмата извикали кола за спешна помощ, която пристигнала след 7 минути. През цялото това време дамата продължавала с кардиопулмоналната реанимация. 

 

Парамедиците 3 пъти се пробвали да рестартират сърцето на Макс благодарение на дефибрилатор, до момента в който той лежал на пясъка. Те съумели да сторят това едвам в колата за спешна помощ по пътя към болничното заведение. 

Там лекарите стигнали до извода, че сърдечният удар на Макс е обвързван със запушване на коронарната артерия. На другия ден му била направена интервенция по аортнокоронарно шунтиране и той се възстановил изцяло 10 месеца след сърдечния припадък. Въпреки, че първата им среща била толкоз трагична, Макс и Анди, се срешат и до ден сегашен. 

Свидетел на инфарктната преживелица бил композиторът от Лос Анджелис Александър Бейкър, който инцидентно засвел на видео сцената на спасяването на мъж. 

Макс се надява, че това видео ще въодушеви хората да научат методите на кардиопулмонална реанимация, с цел да спасят живота на други хора, както направи Анди./zdrave.to
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР