Зайците са едни от най-предпочитаните домашни любимци в днешно време.

...
Зайците са едни от най-предпочитаните домашни любимци в днешно време.
Коментари Харесай

Факти за зайците, които може би не знаете

Зайците са едни от най-предпочитаните домашни любимци в днешно време. След кучетата и котките те са измежду обичаните на дребни и огромни за компания вкъщи, а фактът, че не изискват дълги разходки и не нанасят кой знае какви вреди върху мебелите ви, ги вършат подобаващи за всяка къща. Зайците на пръв взор са основани единствено за гушкане и да подаряват с обич стопаните си, а именитият облик на Бъгс Бъни ги прави любимци на децата. Те обаче не престават да бъдат относително непознати за хората. Повечето хора не знаят по какъв начин зайците поддържат връзка между тях, по какъв начин показват настроенията си и още доста други черти от характера, които при кучетата и котките биха били елементарно забележими.

Ето и някои от най-любопитните обстоятелства за тези симпатични животни, които може би не знаете:

Зайците поддържат връзка с скришен код. Те свиват мускулите на лицето си и трансформират позицията на тялото си, когато се усещат обезпокоени. Знаци, които не бихте забелязали, в случай че не ги гледате. Това е една от главните аргументи те да бъдат толкоз постоянно неразбирани, изключително от децата.

Имат впечатляващи уши. Нещото, което прави зайците неповторими, несъмнено са ушите им. Те могат да ги извърнат на 180 градуса, което им оказва помощ извънредно доста, изключително в дивата природа, с цел да се пазят от хищници. Това впечатляващо въртене може да им покаже от кое място тъкмо идва звукът и им дава по-добра ориентировка.

Зайците не обичат самотата. Зайците са обществени същества и са най-щастливи в компанията на личния си тип. Най-добрата композиция е скопен мъжки и кастрирана женска. Те могат да станат извънредно тъжни и депресирани, в случай че са отглеждани сами.

Мигат, когато са щастливи. Това е един от сигурните знаци, че зайчето е щастливо и е предостатъчно от това, което му се случва. Честите подскоци във въздуха, ритането с крачета и извиването на тялото могат да бъдат явен знак, че то изпитва наслада.

Тичането е потребно за тях. Според изследвания младите зайци, които нямат задоволително място за тичане, са по-склонни да чупят кости. Това е по този начин, тъй като те не получават благоприятни условия за създаване на телата си вярно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР