Заявките от Лукойл, че ще си плащат законовите данъци и

...
Заявките от Лукойл, че ще си плащат законовите данъци и
Коментари Харесай

Даниел Лорер: ГЕРБ и ДПС станаха за смях

" Заявките от " Лукойл ", че ще си заплащат законовите налози и такси, са много смешни. Всяка друга компания би била подложена на доста съществени следствия, в случай че направи такова изказване. Те някак са привикнали, че България би трябвало да прави изключения за тях ". Това съобщи пред БНР – народен представител от " ".

" Станахме очевидци на един избирателен парадокс в последните дни, доколкото  и станаха за смях, тъй като преди 2 седмици те бяха ок дерогацията да се употребява съветски петрол в " Лукойл " да продължи още 9 месеца, оня ден обявиха, че би трябвало да е единствено 1 седмица, а в този момент още веднъж победоносно обявиха, че е ок това да бъде 9 месеца, стига те да си заплащат налозите и таксите ", разяснява той.

Според него  " Лукойл " са привикнали да им е " прекомерно необятно към врата прекомерно дълго време ". По думите му законът се ползва във всеки един миг. " Друг е въпросът дали " Лукойл " съумява да откри малки врати в него, с цел да не заплаща налози ", добави депутатът от Политическа партия в изявление за предаването " 12+3 ".

" Последното, което направихме в по този начин признатите промени преди 2 седмици, беше за следващ път да увеличим налозите облага, които те би трябвало да внасят. Друг е въпросът дали те в действителност ще го създадат или ще продължат да крият облага по най-различни способи ", разяснява и добави още за направеното: " Ако погледнете последното решение на Народно събрание, ще видите, че за пръв път най-сетне е написан доста акуратен график по какъв начин " Лукойл " би трябвало месечно да се отхвърля от съветския петрол и да рапортуват на страната, че това се случва ".

Национална агенция за приходите и " Митници " са тези, които би трябвало да изготвят календара по какъв начин " Лукойл " би трябвало да покрие отговорностите си, безапелационен бе той. По думите му това никога не би трябвало да става обвързване на Народното събрание.

Според него това, което от дълго време е трябвало да се случи с " Лукойл ", само че продължава да не се случва, е, че компанията би трябвало да бъде глобена от Комисия за защита на конкуренцията за корист с господстващо състояние на пазара на горива у нас.

изясни за какво от ПП-ДБ са се оповестили против привикване на изключително съвещание на Народно събрание в петък, на което трябваше да бъде разисквано ветото на президента върху измененията в Закона за енергетиката. Според него това съвещание е щяло да се трансформира в предизборна агитация.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР