Заявките на Румен Радев да наложи вето на нови санкции

...
Заявките на Румен Радев да наложи вето на нови санкции
Коментари Харесай

ДБ осъди поведението на Радев: Маргинализира България до ролята на сателит на Кремъл

Заявките на Румен Радев да наложи несъгласие на нови наказания против Русия и да не допусне повече военна помощ от България за Украйна провокираха сериозната реакция на " Демократична България ".

Коалицията упреква Радев за това, че слага под подозрение стратегическите ползи на страната като член на Европейски Съюз и НАТО, с което " разделя обществото ни и маргинализира страната ни, като по своя еднолична волност за следващ път я натиква в унизителната роля на спътник на Кремъл ".

Демократична България обръщат особено внимание на мненията на Радев, че все по-рядко се чували гласовете за мир в Украйна и ".

" Победа значи съветските агресори да се изтеглят от цялата територия на Украйна, в това число от окупирания през 2014 година Крим, да платят репарации за нанесените материални и нематериални вреди, а виновниците за военните закононарушения и за закононарушения против човечеството, да бъдат изправени пред интернационален арбитражен съд, най-добре пред Международния углавен съд в Хага ", се споделя в позицията на " Демократична България.

Коалицията акцентира, че даването на навременна помощ за защитата на Украйна е от директно значение за българския народен интерес, който цели реализиране на обективен и дълготраен мир и възобновяване на интернационалното право.

" В цялата си реторика Радев се пробва да обоснове някакъв различен мир, без да има доблестта да го назове директно. А е ясно, че единственият различен мир би могъл да бъде някаква форма накапитулация пред съветската експанзия... България не може да разреши нормите на интернационалното право да бъдат сменени с правото на мощния, а нашите граници и сигурност да бъдат сложени според от прищевките на всеки милитаризиран деспот ", предизвестяват от Демократична България.

В позицията си те упрекват Радев и служебният кабинет, че водят акция по " заплашване на българското общество " и уединяване на България от " напъните на всички наши съдружници ".

" Сега Радев се заема и с опит да удължи оптимално зависимостта ни от “Росатом ”. Като заплашва безконтролно с несъгласие, той проваля опцията в границите на създаването и налагането на новия пакет наказания и обвързваните с това общоевропейски политики и благоприятни условия за партниране със Съединени американски щати България да си обезпечи оптимално преференциални условия за бързо излизане от съветската орбита и на нуклеарната си енергетика ", споделят от Демократична България.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР