Заявка, че се завръща в БСП при това в ролята

...
Заявка, че се завръща в БСП при това в ролята
Коментари Харесай

СЛЕД ПЕС: Сергей Станишев готви прецизна дисекция на БСП

Заявка, че се завръща в Българска социалистическа партия освен това в ролята на деен участник в процесите даде някогашният министър председател и довчерашен президент на ПЕС Сергей Станишев от Берлин, само че първо с упоритостта да направи дисекция на партията от вътрешната страна. За да проучва и да откри всички пробойни в българската левица - с цел да се опита да я оздрави и измъкне от безкрайната серпантина на изборни загуби. 

Попитан дали счита още веднъж да оглави Българска социалистическа партия, Станишев помоли след 11-те години отпред на ПЕС да му бъде обещано време да реши по какъв начин тъкмо ще предприеме смяната в родната левица. 

" Но моят девиз е: " Да създадем Българска социалистическа партия и левицата огромни още веднъж. Да бъде фактор, който задава дневния ред на страната, а

не просто присъдружна партия към някоя коалиция

или към някой, който е по-добър и по-голям от нас ", сподели някогашният министър председател пред публицистите в немската столица. 

На въпрос на Lupa.bg по какъв начин по този начин ПЕС, формирана от 33 партии наподобява доста по-консолидирана от Столетницата, Сергей Станишев отвърна, че това се дължи на извеждането на разговора в европейската левица на напред във времето, като пиедестал за общата политика.

" Диалогът с всяка една от организациите и създаване на тази база на консенсусни политики, които ни водят напред и ни вършат по-силни дружно и всеки самостоятелно по-силен, несъмнено, пречупени през нашите полезности за народна власт, правдивост, взаимност, тъждество.

А за жалост, в Българска социалистическа партия тези правила през днешния ден не работят. Нито имаме вътрешен разговор, нито имаме разговор на открито. Вместо това имаме непрекъснати кавги ", споделя Станишев.

" Не съм лице на опозицията. В Българска социалистическа партия има доста хора, загрижени за положението й. Трябва да осъзнаем, че през днешния ден на картата е въобще съществуването на партията като политическа мощ, от която нещо зависи ", насочи предизвестие досегашният президент на ПЕС.

Вчера ПЕС гласоподава Резолюция за идните европейски избори през 2024 година, ориентирана към жителите за по-солидарна Европа, за ограничения за излизане от рецесиите, за поддръжка на Украйна против агресора Русия. Вотът в залата бе единомислещ, като с този самобитен манифест европейските социалисти ще изправят против либералите и десницата с упоритостта да станат първа политическа мощ.

Куриозът се състоя в това, че в залата в Берлин имаше и представители на Българска социалистическа партия, които обаче отхвърлиха да дадат гласовете си за значимия документ, в това число " срещу ". Кристиан Вигенин (но като член на ОССЕ - б.р.), Вяра Емилова и Филип Попов бяха пратениците на Столетницата в Берлин, като импровизирано обяснили, че не получили мандат от Изпълнителното бюро да одобрят въпросната резолюция - един път поради глобите по отношение на Москва, които и ПЕС утвърждава, и поради продължаващото наличие на политиките от Истанбулската спогодба.

От години шефката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова бойкотира опитите и българската левица да я одобри и утвърди, въпреки да твърди, че е срещу домашното принуждение. 

А за това, че Корнелия не събра кураж и сили даже да изпрати Станишев най-после на мандата му като президент на ПЕС, а остана на " Позитано " 20 за следващ път на конгрес на евролевицата, Станишев разяснява: 

" За страдание, това е поредно държание през последните години, споделям го с болежка. Последния път, когато тя беше на огромно събитие на ПЕС онлайн, беше през 2016 година Това приказва задоволително ", отсече някогашният водач на Българска социалистическа партия. 
ТЕМА преди 2 дни 2531 преди 3 дни 4224 преди 3 дни 5526
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР