заяви, че лично ще се отправи към бойното поле, за

...
заяви, че лично ще се отправи към бойното поле, за
Коментари Харесай

Премиерът на Етиопия лично ще се включи в битките с бунтовниците

съобщи, че персонално ще се насочи към бойното поле, с цел да управлява отбраната на страната си. Изненадващото му изказване пристигна в миг, в който бунтовническите сили обявиха, че напредват на най-малко четири фронта към столицата Адис Абеба, съобщи BBC.

Етиопското държавно управление отхвърля, че бунтовниците, водени от сили от разрушения от войната и глада северен район Тигре, печелят позиции. Но тонът на речта на министър-председателя, който се нахвърли върху неназовани локални и задгранични врагове, носеше както дух на предизвикателство, по този начин и на обезсърчение, разясняват анализатори.

В Етиопия към този момент е оповестено изключително състояние. Има известия, че бунтовниците са покрай спиране на главния път за доставки в столицата.

Само преди две години Абий Ахмед получи Нобелова премия за мир поради стъпки, които предприе в страната си. Днес той приканва сънародниците си да се изправят и да се борят за самото ѝ битие.
 Служители на Организация на обединените нации задържани в Етиопия
Служители на Организация на обединените нации задържани в Етиопия

Конфликтът в страната ескалира през последните седмици

По-рано Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че специфичният делегат на страната за Африканския рог Джефри Фелтман се е завърнал от Етиопия през уикенда след срещи с висши етиопски държавни чиновници и представители на Африканския съюз.

" Продължихме да призоваваме за преустановяване на сраженията. Продължихме да призоваваме страните да се ангажират с дипломация в поддръжка на прекратяването на военните дейности, както и да повтаряме апелите на интернационалната общественост за стопиране на злоупотребите и нарушаванията на правата на индивида, които следим ", съобщи пред кореспонденти представителят на Държавния департамент Нед Прайс, представен от Ройтерс.
 Съединени американски щати предизвестиха водачите си да внимават за обстрел в Етиопия
Съединени американски щати предизвестиха водачите си да внимават за обстрел в Етиопия

И приканиха жителите си неотложно да изоставен африканската страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР