Завръщане на работа за едни, на игрището за голф за

...
Завръщане на работа за едни, на игрището за голф за
Коментари Харесай

Завръщане на работното място или на игрището за голф - Англия с първи стъпки на излизане от изолацията

Завръщане на работа за едни, на игрището за голф за други: Обединеното кралство - втората най-засегната от новия ковид страна в света, стартира през вчерашния ден да смекчава карантината - страхливо и единствено в Англия.

Пандемията от новия ковид е лишила живота на над 33 000 души с позитивен тест в английски лечебни заведения и домове за пенсионери, и е заразила близо 230 000, съгласно данните на санитарните управляващи от през вчерашния ден, само че действителността наподобява доста по-тежка, тъй като статистическата работа към този момент преброи към 1 май над 36 000 смъртни случая, за които се подозира, че може да са породени от КОВИД-19, както е записано в смъртните актове.

Икономическите и обществените последствия от изолацията, с най-тежкия спад на интензивност от финансовата рецесия през 2008 година през първото тримесечие, подтикнаха премиера Борис Джонсън да разгласи тактика за поетапно излизане от нея. Неговият проект незабавно бе подложен на критика поради объркващите рекомендации, които които на процедура водят до излизане от изолацията на няколко скорости в Обединеното кралство. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия към момента приканват популацията си в действителност " да стои вкъщи ", смятайки за прибързано да разхлабват примката.

В Англия жителите още веднъж започнаха да вървят на работа, да играят тенис или голф или да посещават градинските центрове. Все отново те би трябвало да съблюдават отдалеченост от 2 м между тях, а в противоположен случай рискуват санкция от 100 паунда (113 евро).

Милиони хора, които не могат да работят от вкъщи, са насърчени да се върнат на работните си места, само че за предпочитане " с велосипед или пешком ", вместо с публичния превоз - рекомендации, сложни за съблюдаване, както пролича на пероните в метрото и автобусните спирки в Лондон в часа пик през вчерашния ден, където единствено част от пасажерите носеха маски като защитна мярка.

Училищата остават затворени и няма да отворят порти още веднъж най-малко до началото на юни и то единствено за някои групи в детските градини и началните класове, при положение на прогрес в битката с разпространението на вируса. Правителството се надява да отвори още веднъж някои питейни заведения и заведения за хранене при започване на юли.

Голям капиталов проект за разширение на тротоарите и за основаване на нови велоалеи беше иницииран, с цел да насърчи хората да вървят пешком или да карат колело - нещо, което преоткриха британците в последните седмици. Освен това още веднъж се позволяват огледите на жилища за обмен, което би трябвало да съживи пазара на недвижими парцели. Промяната в общуването сред хората, въведена от държавното управление, обаче продължава да поражда неспокойствие у някои британци, които в този момент могат да вървят в къщи, оповестени за обмен или на работа, само че към момента не могат да посещават домовете на фамилиите си или приятелите си.

Тези дребни смекчавания на изолацията целят да оказват помощ на прогресивното възкръсване на стопанската система, разтърсена от изолацията. Обединеното кралство регистрира спад с 2 % на Брутният вътрешен продукт в първото тримесечие, съгласно Националната статистическа работа. Това е най-лошият резултат от края на 2008 година, когато беше разгарът на икономическата рецесия. Сега спадът е регистриран за интервала до края на март, обхващащ едвам една седмица от изолацията поради ковид.

Критикуван поради тежката равносметка за жертивте от пандемията, притиснат сред покровителите за по-строга карантина и тези, които пледират за нерешителност, Борис Джонсън бе нападнат от лейбъристката съпротива в Камарата на общините поради " закъснение " да отбрани жителите на домовете за възрастни. Премиерът разгласи отпущането на спомагателни 600 милиона паунда (680 милиона евро) за битка с вируса в тези заведения.

В чужбина все по-често се задават въпроси за мащаба на английските жертви. Според немския вестник " Франкфуртер алгемайне цайтунг " рецесията е била " позорен урок за Борис Джонсън ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР