Завръщане на люта зима вещаят всички най-нови глобални модели за

...
Завръщане на люта зима вещаят всички най-нови глобални модели за
Коментари Харесай

Най-новите прогнози вещаят завръщане на лютата зима в България, ето кога!

Завръщане на люта зима вещаят всички най-нови световни модели за времето. След прогнозите за стратосферно стопляне, множеството от тях към този момент " прихващат “ сигнала от разрушаването на полярния ураган. Тоест, метеорологичните модели започнаха да предвиждат по-зимен сюжет и след всяко ново обновяване към този момент ги затвърждават. Обикновено детерминистичните модели постоянно сменят прогнозите си към края на 7-ия ден, само че този път те са на едно и също мнение – зимата ще се завърне, оповестява Meteo Balkans. 

Според настоящите предвиждания на Глобалната система за прогнози, към 21 февруари до 27 февруари ни чакат превалявания от сняг и трайно захлаждане, което може да продължи до началото на март.

Дори GFS предвижда сериозна зимна конюнктура, която е обвързвана с прекосяването на средиземноморски циклон към 1-2 март. Подобни зимни циклони през март носят обилни снеговалежи в Рило-Родопския масив. Очакваните температури тук-там ще се намалят и ще са под минус 7-10°С, а най-мразовито ще е в Западна и Североизточна България – под минус 12-15°С.

Както нееднократно сме подчертавали, сходни прогнози са несигурни в по-дългосрочен интервал, и е допустимо да претърпят промени. Следете и ежедневните прогнози на Meteo Balkans за най-навременните актуализации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР