Заводските цени продължават да растат, като през август се покачват

...
Заводските цени продължават да растат, като през август се покачват
Коментари Харесай

Заводските цени са нараснали с 3.5% за година

Заводските цени не престават да порастват, като през август се повишават с 0.3% по отношение на предходния месец. За година обаче повишаването е още по-голямо - с 3.5%, демонстрират данните на Националния статистически институт.

На годишна база нарастване на цените е записано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 11.8%, в добивната индустрия - с 5.4%, и в преработващата индустрия - с 1%. По-съществено повишаване на цените в преработващата индустрия се следи при обработката на кожи и производството на произведения от обработени кожи без косъм - с 4.8%, ремонта и инсталирането на машини и съоръжение и производството на съществени метали - по 4.6%.

Най- огромно понижение на цените на годишна база се следи при производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон - с 2.2%.

През август по-високи цени са регистрирани при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 2.2%, и в добивната индустрия - с 1%, а в преработващата индустрия се следи понижение с 0.3%.

Спрямо юли най-голямо намаляване на заводските цени е регистрирано при производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон - с 1%. По-значително покачване е записано при производството на съществени метали - с 2.4%, производството на тютюневи произведения и обработката на кожи и производството на произведения от обработени кожи без косъм - по 1.8%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР