Заведенията по Слънчев бряг, на които вицепремиерът Валери Симеонов вдигна

...
Заведенията по Слънчев бряг, на които вицепремиерът Валери Симеонов вдигна
Коментари Харесай

Министър Ангелкова опроверга Симеонов - за нея Какао бийч е законен

Заведенията по Слънчев бряг, на които вицепремиерът Валери Симеонов подвигна мерника, са законни от позиция на Министерството на туризма. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова, която пред Нова тв разяснява желанията на Симеонов да събори някои от най-емблематичните заведения като Какао бийч.
"Вчера направихме инспекция на всички плажове на Слънчев бряг, с цел да се уверим че се съблюдават условията на Закона за устройството на черноморското крайбрежие. Всички обекти, които са ситуирани особено на Слънчев бряг-юг, напълно попадат от утвърдената от мен скица. Те са там от 10 години, съответствува тяхната площ, само че мога да ви уверя, че плажовете на Слънчев бряг са най инспектираните по Черноморието от всички институции ", изясни Ангелкова, като уточни че предходната година инспекциите там са били над 100.
Тя добави, че всички заведения по плажа, които и вицепремиерът Валери Симеонов ревизира, дават отговор на условието на закона да не надвишават 2 % от площта на плажа. В закона не е конкретизирана съответна площ и обектите изцяло дават отговор на утвърдената скица.
Ангелкова подсети, че предходната година също са правени инспекции и районната строителна ревизия в Бургас е уведомила министерството, че заведенията дават отговор на условията за преместваеми обекти.
"Коментирам това, което е в границите на моите пълномощия и това което имаме като отчети от останалите институции. Предстоят да се създадат и инспекции, само че към нас няма постъпила информация на този стадий ", сподели Ангелкова и посочи, че нейното министерство не е органът, който би трябвало да реши дали тези обекти би трябвало да бъдат отстранени или не.
Тя счита, че сходни инспекции би трябвало да бъдат правени преди дейния летен сезон, защото задачата е да има предвидимост, а оттова и напредък на туристите. "Усилията са за реализиране на резистентен растеж от 5 % всяко лято, само че с цел да се случи, е належащо да има предвидимост, и когато има смяна, тя да се случва преди сезона ", сподели тя.
Ангелкова напомни, че с промени в Закона за туризма се планува да има специфичен статут на националните курорти. "Няма по какъв начин да сложим под общ знаменател цялото Черноморие. Слънчев бряг е прочут като курорт за развлечение и предлага друг артикул и е да се обособят специфични зони, като празненство зони и зони за фамилен туризъм. Туристите да знаят на какво място отиват. Проверки би трябвало да има и браншът даже упорства за тях, тъй като единствено по подобен метод се съблюдава законът, само че методът на инспекциите е доста значимо по какъв начин ще бъде изпълняван и да се реализира естествена активност ", изясни министърката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР