Заведенията на Морска гара Варна са достатъчно, повече няма да

...
Заведенията на Морска гара Варна са достатъчно, повече няма да
Коментари Харесай

Зам.-министър: Заведенията на Морска гара Варна са достатъчно, повече няма да се строи

Заведенията на Морска гара Варна са задоволително, повече няма да се строи. Това съобщи в ефира на Радио Варна заместник-министърът на превоза Владимир Върбанов.

Проблемът с финансовите загуби на Пристанище „ Варна “ би трябвало да бъде решен и то да излезе на облага, разяснява той.

Високите цени на тока са проблем за врата. За това Върбанов е разпоредил да бъде направено проучване за върху складовете на пристанището да бъдат сложени слънчеви панели. По този метод сметките за ток бъдат намарени с към 25 %, сподели зам.-министкърът и добави, че се приготвя Стратегия за развиването на пристанищата, за увеличение на товарооборота. Според Върбанов: " Немислимо е да приказваме, че управлението на " Варна-Запад " не би могло да е дейната страна и да търси клиенти. Те би трябвало да оферират гъвкави финансови схеми за привличане на товари ".

Министeрството на транстпорта е упълномощило инспекция на статута на краткотрайните постройки в региона на Морска гара – Варна, заяви още заместник-министърът. Той акцентира, че повече заведения в региона на Морска гара няма да се строят и тези, които сега са там, са изцяло задоволителни.  Предвижда се да бъдат построени Морски музей и конферентна зала.

Владимир Върбанов подсети, че следва да бъде извършен нов конкурс за членове на бордовете в ДППИ и пристанищата. " Много тъкмо ще уточняваме изискванията, на които би трябвало да дават отговор претендентите ", сподели Върбанов.

По мотив казусът с кораба " Вера Су ", той съобщи, че притежателят се е отказал от плавателния съд. Аварийно-спасителната интервенция е коствала на страната към два милиона лв.. Предстои от министреството да договарят със застрахователя, който да възвърне част от средствата. " Ако това не стане ще се стигне до съд. Ние към този момент сме в договаряния за наемане на влиятелна адвокатска адвокатска фирма, която да отбрани интереса на страната. Нашата цел е да възстановим средствата, както от застрахователя, по този начин и посредством продажба на кораба. Купувачите ще решат по какъв начин употребяват " Вера Су ", само че моето виждане е, че кораба е много потърпевш и най-вероятно ще бъде продаден за скрап ", сподели Владимир Върбанов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР