Завършването на Трансадриатическия тръбопровод (TAP) и пандемията на COVID-19 значително

...
Завършването на Трансадриатическия тръбопровод (TAP) и пандемията на COVID-19 значително
Коментари Харесай

Със 110 милиона евро се по-малко чуждестранните инвестиции в Албания

Завършването на Трансадриатическия водопровод (TAP) и пандемията на COVID-19 доста понижиха директните задгранични вложения в Албания, заяви Централната банка на Албания.
Според банката притокът на задграничен капитал през интервала януари-септември е достигнал 691 млн. евро, което е понижаване с 13,7% (110 млн. евро) по отношение на същия интервал на предходната година.
 Албания публично с работещ Конституционен съд Албания публично с работещ Конституционен съд
Конституционният съд в Албания към този момент публично действа от през днешния ден, откакто президентът подписа декрет Перпарим Кало да бъде шестия...
" Енергетиката, която доминираше през годините с задгранични вложения, за 9-месечния интервал доближи стойност от 229 милиона евро, което съставлява спад с към 14 % от преди година ", споделиха от банката.
Единствените планове, които скоро могат да заместят този на TAP и Водноелектрическа централа „ Девол ”, са слънчевата централа в Караваш, инвестиция, която ще бъде осъществена от френската компания " Voltalia ", както и водноелектрическата централа " Скавица ", която е американска инвестиция.
Холандия и Швейцария са двата най-големи задгранични вложителя в страната за деветмесечния интервал на тази година, защото съгласно централната банка вложенията от тези страни доближават обща стойност от 348 милиона евро.
от Турция се е нараснал с към 60%, възлизайки на 69 милиона евро за девет месеца. Секторите, доминирани от турските вложители, са финансовата система (банково дело), тежката индустрия (добив и преправка на стомана), строителният бранш и енергетиката.
 4,1 по Рихтер разклати Южна Албания 4,1 по Рихтер разклати Южна Албания
Земетресение с магнитуд 4,1 по Скалата на Рихтер е усетено след среднощ в Южна Албания. Balkan Web, базирайки се на Албанския сеизмо...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР