Zavarovalnica Sava Portoroz, финалКатерина Синякова – Елена Рибакина 6-7(4), 7-6(5),

...
Zavarovalnica Sava Portoroz, финалКатерина Синякова – Елена Рибакина 6-7(4), 7-6(5),
Коментари Харесай

Синякова триумфира над Рибакина на финала в Порторож


Zavarovalnica Sava Portoroz, край

Катерина Синякова – Елена Рибакина 6-7(4), 7-6(5), 6-4

Катерина Синякова завоюва купата на WTA 250 шампионата в Порторож след поврат над Елена Рибакина в мача за трофея. Чехкинята победи в трагичен мач с два тайбрека и завоюва първата си купа на сингъл от 2017 година насам и общо трета в кариерата си.

Рибакина бе по-агресивна на сервис и записа повече асове (8-1), само че броят на двойните ѝ неточности също бе по-висок (3-6). От своя страна Синякова завоюва 68% от точките си на първи начален удар (50/74) и оползотвори пет от деветте си шанса за пробив (56%), до момента в който шампионката на Уимбълдън осъществя четири от своите седем брейкпойнта (57%).

Рибакина стартира вихрено дуела и първият сет излгеждаше решен, откакто международната №25 осъществя два следващи пробива и поведе с 5-0. След това обаче Синякова заигра доста по-освободено, до момента в който в играта на третата сложена настъпи фрапантен спад и грешките ѝ започнаха да идват една след друга. Синякова избави пет сетбола и изравни резултата, като в последна сметка се стигна до тайбрек.

В него Рибакина на няколко пъти поведе, само че Синякова успяваше да изравни. В последна сметка обаче шампионката на Уимбълдън осъществя два следващи мини-брейка, които ѝ донесоха триумфа в сета със 7-6(4).

Във втората част двете съпернички си размениха по един пробив за 4-4, само че в останалата част от сета бяха безупречни на сервис и това докара до нов тайбрек. Този път обаче Синякова се оправи доста по-добре с напрежението във значимите моменти и стигна до три следващи сетбола. Рибакина избави първите два, само че третият опит се оказа благополучен за чехкинята и тя възвърне равенството в мача след 7-6(5).

Заключителният сет също бе много трагичен, като Синякова проби и поведе с 4-2, само че Рибакина върна брейка и възвърне равенството. Чехкинята обаче приключи доста по-добре дуела като проби след поврат от 30-0, след което още веднъж завоюва подаването си за крайното 6-7(4), 7-6(5), 6-4 след 3 часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР