Затворник, който изтърпява 6-годишна присъда, е в критично състояние в

...
Затворник, който изтърпява 6-годишна присъда, е в критично състояние в
Коментари Харесай

Затворник в Бургас в критично състояние, пратиха го да се лекува в София

Затворник, който изтърпява 6-годишна присъда, е в сериозно положение в Окръжния затвор на Бургас от няколко дни. Съпругата на Златко Кънев  алармира, че мъжът й се нуждае от незабавна помощ.  

Той бил със зашупени жлъчни канали, а АСАТ и АЛАТ били 20 пъти над нормата. Състоянието му внезапно се влошило преди седмица, когато с спешна помощ, е отведен в УМБАЛ Бургас.

Миналият четвъртък е изписан с епикриза, удостоверяваща болестта му. След това е изискал присъдата му да бъде прекратена, с цел да бъде осъществена незабавната интервенция в софийската болница.

„ Адвокатът му беше на среща с него – целият е жълт, индикаторите на черния му дроб са пъкъл – фрапантно над нормата. Трябва неотложно да се оперира, тъй като е въпрос на време да издъхне зад решетките “, твърди пред " Флагман " брачната половинка му. Тя настоя неотложно да бъде освободен, с цел да му се окаже нужната здравна помощ. Това обаче би трябвало да се случи със глоба на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура.

Проверка на медията сподели, че управлението на пандиза е изпратило мнение до Окръжна прокуратура Бургас, което е върнато за в допълнение конкретизиране. Днес допълнението е занесено персонално в държавното обвиняване.

От Окръжна прокуратура Бургас оповестиха, че откакто са се срещнали с всички медицински документи, Кънев е пуснат да се лекува. Предприети са нужните ограничения, с цел да се обезпечи осъществяването на присъдата, една от тях е възбраната да напуща страната.

„ С разпореждане на окръжния прокурор от през днешния ден е прекратено осъществяване на наложеното наказване за период от 30 дни с оглед хоспитализация на лицето “, прецизираха от държавното обвиняване.

От прокуратурата са поискали уточнението, с цел да е ясно в коя болница, и при кой доктор ще се лекува Кънев. Той е показал, че има непокътнат час при доктор Петров от МБАЛ „ Токуда Аджибадем “, който бил добре осведомен със положението му, а също така този вид чернодробни стендове се поставяли единствено на 3 места в България. Едно от тях е тъкмо МБАЛ „ Токуда Аджибадем “.

Очаква се на следващия ден сутринта Кънев да бъде в болничното заведение. Той би трябвало да се върне след 30 дни, с цел да продължи осъществяването на присъдата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР