Затвориха временно пътя от Беклемето до хижа Дерменка в Стара

...
Затвориха временно пътя от Беклемето до хижа Дерменка в Стара
Коментари Харесай

Затвориха пътя от Беклемето до хижа Дерменка

Затвориха краткотрайно пътя от Беклемето до хижа " Дерменка " в Стара планина. Трасето е на територията на Национален парк " Централен Балкан ", а маршрутът е обичан на хиляди туристи през цялата година.

Ограничението е със заповед на шефа на Национален парк “Централен Балкан” и е в действие от 23 юни до 31 декември 2021 година. Забранява се също по този начин престоят и паркирането на МПС, в това число. ATV и UTV от всички класове. Това е път със свободен достъп според Плана за ръководство на Национален парк " Централен Балкан " 2016 - 2025 година

Заповедта за затварянето на пътя е издадена по отношение на осъществяването на план „ Опазване на безлесни естествени местообитания посредством ремонт и възобновяване на път „ Беклемето “ - хижа „ Дерменка “ в Национален парк „ Централен Балкан”.

Изключения се позволяват за стопанисващия туристически подслон „ Орлово гнездо “ и хижа „ Дерменка “ и чиновници на Министерството на вътрешните работи, Министерството на защитата и Дирекция „ Национален парк Централен Балкан “ при осъществяване на служебните им отговорности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР