Затвориха прохода Петрохан до вторник. Над 100 литра на квадратен

...
Затвориха прохода Петрохан до вторник. Над 100 литра на квадратен
Коментари Харесай

Проходът Петрохан остава затворен

Затвориха прохода Петрохан до вторник. Над 100 литра на квадратен метър паднаха във Вършец. Там е оповестено отчасти бедствено състояние.

Проходът Петрохан ще остане затворен до 14 юни, заяви регионалният шеф на Монтана Ванина Вецина. Падналият дъжд в региона е 117 литра на квадратен метър, предава БНР.

" 59-ият километър след село Бързия на един от завоите в прохода има запушен улук и това основава проблем, нарушавания на пътното платно. Движението през проход Петрохан е напълно стеснен за всички МПС... Частично отделяне на пътя разследване на изобилните превалявания. Срокът е 14.06, надяваме се дотогава да бъде отхвърлен или най-малко да могат да се позволен МПС, сигурно ще има потребност от поправки. "

Над 100 литра на квадратен метър дъжд се изля над Вършец. Река Ботуня излезе от коритото си и наводни къщи, понесе дървета и камъни в квартал Заножене. Обявено е отчасти бедствено състояние. Няма потърпевши хора, добави Ванина Вецина:

" Река Ботуня в град Вършец е излязла от коритото и е нанесла вреди на къщи, както е откъснала 2 пешеходни моста. Има частична щета на един от мостовете в квартал " Заножене ". "

Към момента дъждът е спрял. Ден – два ще са нужни на локалната администрация, с цел да изчислят вредите от наводнението.

В региона на село Дълги дел, община Георги Дамяново, реката е повишила равнището с повече от метър. За в този момент обстановката е под надзор. В останала част на област Монтана вали, само че дъждът е по-малко, като количество.

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството в оставка Гроздан Караджов ще ревизира разчистването на прохода Петрохан през днешния ден. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

В 12:00 часа, дружно с кмета на Вършец Иван Лазаров, вицепремиерът ще обиколи обектите, които са наранени от наводненията. Гроздан Караджов ще посети засегнатите от изобилните превалявания през вчерашния ден.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР