Затвор от 20 години при строг режим заради опит да

...
Затвор от 20 години при строг режим заради опит да
Коментари Харесай

20 години затвор за млада майка, опитала да убие детето си след скандал с бащата

Затвор от 20 години при непоколебим режим поради опит да убие малолетния си наследник получи 21-годишна жена, оповестиха от прокуратурата.

През ноември 2020 година подсъдимата с букви М.Б. живеела в с. Скравена, област София. Вечерта на 24 ноември 2020 година тя провела телефонен диалог с бащата на децата си, по време на който двамата се скарали. Плачът на 3-месечния й наследник с букви С.Б. в допълнение я ядосал. Тя го доближила и с ноктите на ръката го наранила по бузата. Вдигнала го и мощно го блъснала в леглото. Продължила да нанася удари по цялото тяло на детето, включително и по главата, удряйки го в таблата на металното легло.

Свидетелите на случилото – майката и сестрата на подсъдимата, създали опит да я спрат. Незабавно бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип установил тежкото положение на малолетното дете. То било превозено до „ Пирогов “, където му била осъществена незабавна оперативна намеса.

От заключението на съдебномедицинската експертиза излиза наяве, че на 3-месечния С.Б. била породена закрита черепно-мозъчна контузия, която неизбежно би довела до гибел без своевременното използване на високоспециализирана здравна помощ.

Прокурорът изиска от съда да наложи наказване от 20 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим на изтърпяване, което беше почетено от съда. Подсъдимата е наказана да заплати и неимуществени вреди, породени на детето, в размер на 50 000 лв..

Присъдата не е влезнала в действие и може да бъде обжалвана в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР