Затварянето на сухопътните или морските граници не спира каналджиите, а

...
Затварянето на сухопътните или морските граници не спира каналджиите, а
Коментари Харесай

ООН: Затварянето на границите не спира каналджиите, твърди ООН


Затварянето на сухопътните или морските граници не стопира каналджиите, а просто трансформира техните направления, съобщи ДПА, базирайки се на изказване на Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността.

Най-малко 2,5 милиона мигранти са били прекарани нелегално през 2016 година, а хората, които са им помагали при пътуванията са спечелили общо сред 5,5 и 7 милиарда $ за противозаконните си услуги, показва службата.

Според нейните специалисти ограниченията за засилен граничен надзор не са ефикасни, в случай че не са свързани с по-широки политики. Те означават, че по-строгият надзор по границите усилва рисковете за мигрантите и дава повече благоприятни условия за облага на каналджиите.

Между 2009 и 2015 година затварянето на сухопътни граници по пътя от Турция до Западна Европа е довело до пренасочване към рисковия морски маршрут в източната част на Средиземно море.

От Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността поучават държавните управления да не се концентрират върху изменящите се направления, а върху по-стабилните каналджийски центрове, където се струпват мигранти, преди да стартират дългите си пътувания.

Службата поучава страните да отворят канали за легална имиграция и да предложат различни благоприятни условия за приход на бедните хора, които практикуват каналджийство, за битка против този бизнес.

На последно място службата приканва силите на реда да регистрират обстоятелството, че каналджиите работят с корумпирани служители на разнообразни равнища.

Според най-актуалните налични данни най-натоварените мигрантски направления минават през Средиземно море и от Централна към Северна Африка, като през 2016 година по всеки от тях броят на мигрантите е достигнал към 380 000 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР