Затлъстяването е сериозно заболяване, което може да отключи други тежки

...
Затлъстяването е сериозно заболяване, което може да отключи други тежки
Коментари Харесай

Какво е спасението при затлъстяване, когато диетите не помагат?

Затлъстяването е съществено заболяване, което може да отключи други тежки заболявания. В днешно време да се храниш здравословно и умерено е съществено предизвикателство. След като всички борби с многото наднормени килограми са приключили несполучливо, какви са крайните средства за справяне с болестното затлъстяване?

Тогава се прибягва до хирургична интервенция, до това се стига, когато другите ограничения не оказват помощ, сподели в предаването „ Тази събота”, доктор Константин Гроздев , коремен хирург в Александровска болница.

При пациенти с тежко затлъстяване единствено с интервенция може да се реализиран нужните резултати и да се задържи тежестта, посочи доктор Гроздев. Това лекува и съпътстващите болести – хипертония, диабет.

По думите на доктор Гроздев през последните години се постановат методите оперативно понижаване размера на стомаха и стомашният байпас, и се отхвърля изгодата от така наречен стомашен пръстен.

Рисковете при тези интервенции са доста по-малки от рисковете за здравето при затлъстяване, безапелационен е експертът.

До хирургична намеса е прибегнала Цветомира Радойкова. Постигнала е впечатляващи резултати единствено за три месеца и споделя, че към този момент живее нов живот.
Тя е учител в столично учебно заведение. Казва, че от дребна е била едро дете. С времето и заради естеството на работата ѝ, която изисква стоене на едно място, килограмите почнали да се натрупат постепенно и трайно.
Не един път е пробвала диети. Преди 9 години даже съумява да смъкна цели 35 кг. Когато стопира режима обаче, познатият йо-йо резултат бил на разположение и постигнатият резултат бързо липсващ

Тогава взема решение да опитва със стомашен байпас. Когато отива в Александровска болница е на прага на диабет, с високо кръвно и холестерол.

За три месеца е отслабнала с 30 кг. Борбата на Цветомира ще продължи още 2 години, само че впечатляващият резултат още на третия месец я кара да се усеща нов човек.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР