Испанският тенисист Рафаел Надал даде любопитно интервю по време на

...
Испанският тенисист Рафаел Надал даде любопитно интервю по време на
Коментари Харесай

Рафаел Надал: Аз съм този, който се опитва да избяга от този прекомерен егоизъм, който преобладава в обществото

Испанският тенисист Рафаел Надал даде любопитно изявление по време на присъединяване си на АТР Мастърс 1000 шампионата в Мадрид, в което дискутира тематиката за егоизма в актуалното общество.

В хода на диалога 22-кратният отличник в конкуренциите от Големия шлем показа, че егото " може да ви помогне да съумеете в някакъв миг ", само че в това време то основава редица проблеми на други равнища.

" Имам малко его. Вярвам, че егоизмът е един от най-големите бичове на човечеството. Прекомерното его предизвиква доста проблеми за огромна част в нашето общество. Може да ви помогне да съумеете в някакъв миг...може би, само че не мисля, че ще ви помогне в някой значим аспект от живота ", разяснява левичарят от Майорка.

" Егоизмът основава доста проблеми на всички равнища: политическо, човешко и най-много на равнище взаимоотношения с другите хора. Аз съм този, който се пробва да избяга от този несъразмерен нарцисизъм, който доминира в обществото ", добави Рафаел Надал.

Припомняме ви, че през днешния ден Рафа ще излезе на централния корт на комплекса " Каха Махика " в Мадрид, с цел да изиграе мача си от третия кръг на Мастърса в испанската столица против аржентинеца Педро Качин. При възможен триумф на Матадора той ще се изправи в осминафиналите против чеха Иржи Лехчека или бразилеца Тиаго Монтейро.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР