Застудяването днес ще продължи с умерен, в източните райони временно

...
Застудяването днес ще продължи с умерен, в източните райони временно
Коментари Харесай

Ледено студено време днес и в близките дни

Застудяването през днешния ден ще продължи с сдържан, в източните региони краткотрайно мощен вятър от север-североизток, с който ще продължи да нахлува по-студен въздух. Минималните температури ще бъдат сред минус 9° и минус 4°, а оптималните - сред минус 2° и 3°. В по-голямата част от страната облачността ще е по-често забележителна и тук-там, основно в източните и планинските региони, ще превалява слаб сняг.

По Черноморието ще остане доста прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала, което подхожда на височина на вълните към 2 метра.

Все по-студено време и в планините и заплаха от измръзване - оптималните температури по най-високите върхове ще бъдат към минус 20°, в композиция с сдържан и мощен североизточен вятър. Ще бъде облачно и тук-там ще продължи да превалява слаб сняг. Висока остава и заплахата от лавини отвън обработените писти в ски курортите. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 11°, на 2000 метра - към минус 16°.

И в събота ще има и валежи от сняг, само че слаби и единствено на обособени места. Ще остане прохладно, а захлаждането ще продължи. В неделя, както и при започване на новата седмица, ще има повече слънчеви часове, а температурите постепенно ще стартират да се покачват.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР