Застрахователната компания Групама предостави в Министерството на туризма допълнително споразумение

...
Застрахователната компания Групама предостави в Министерството на туризма допълнително споразумение
Коментари Харесай

До 175 хил. лева общо ще получат ощетените от фалиралия туроператор

Застрахователната компания " Групама " даде в Министерството на туризма в допълнение съглашение към контракта си с изпадналия в несъстоятелност туроператор " София тур и Холидей ". Информацията е постъпила през днешния ден и от нея излиза наяве, че лимитът по полицата не е 25 хиляди, а 175 хиляди лева Анексът е подписан през месец май с дъщерно сдружение на застрахователя. До даването на документа се стига след щателна инспекция на застрахователната компания и извършена среща с министъра на туризма Николина Ангелкова ден по-рано.

Министерството твърди пострадалите от неточните дейности на туроператора, че прави всичко допустимо, с цел да отбрани ползите им, и следи прецизно за спазването на законите на страната. Към момента към момента продължава приемането на искове в застрахователните компании " Алианц България " и " Групама ", както и на тъжби в Министерството на туризма. По тази причина точната численост на пострадалите и размерът на компенсациите към момента не е дефинитивно обяснен.

Припомняме, че на 19 декември туроператорът " София тур и Холидей " разгласи на уеб страницата си, че приключва активност, след което Министерството на туризма извърши незабавна инспекция. Вчера министърът на туризма Николина Ангелкова организира и среща с Орлин Пенев, изпълнителен шеф на " Алианц България " и Селин Болар, изпълнителен шеф на " Групама ". При диалозите и двамата обявиха изрично, че компенсации ще бъдат изплащани на всички наранени консуматори от банкрутиралия туроператор. Всички страни показаха, че той е извънредно неточен, тъй като не съблюдава уговорките си, планувани в Закона за туризма.

Според текстовете, когато туроператор разгласи несъстоятелност, е задължен неотложно да изпрати информация до министерството и до застрахователните компании за това какви подписани контракти има с клиенти и с какви контрагенти работи - турагенции, хотели, самолетни компании. В уведомлението от " София тур и Холидей " няма информация какъв е броят на потърпевшите клиенти и какъв е размерът на възможните вреди. Изплащане на компенсациите може да стартира, откакто се съберат всички искове на засегнатите клиенти на туроператора.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР