Застрахователната компания Бул инс е готова да преразгледа решението си

...
Застрахователната компания Бул инс е готова да преразгледа решението си
Коментари Харесай

"Бул инс" все пак ще плати обезщетения за катастрофата край Своге

Застрахователната компания " Бул инс " е подготвена да преразгледа решението си да не изплаща компенсации на околните на починалите в злополука с рейс край Своге предходната година. Най-вероятно ще се вземе решение да бъдат изплатени по минималните по закон от 50 хиляди лева на умрял, макар че от сдружението смятат това за непозволено, заяви " Капитал ", като цитира собствен източник.

Причина за смяната на позицията е оказаният публичен напън, в това число и през регулатора - Комисията за финансов контрол, който се отразява отрицателно върху корпоративния имидж на компанията, както и на целия осигурителен пазар, отбелязва изданието.

Сред инспекция на Комисията за финансов контрол (КФН) през вчерашния ден стана известно, че " Бул инс " е дала на трима души по 10 лв.. При случая през август предходната година починаха 20 души. Прокуратурата първо повдигна обвиняване на водача на рейса, а по-късно и на 7 души – длъжностни лица. Сред тях са членове на управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и някогашният шеф Светослав Глосов, който подаде оставка през януари.

От от застрахователната компания споделиха, че има изчезнали и фалшифицирани документи, и в случай че не е било решението на КФН, е нямало да платят нищо. Според изпълнителния шеф на " Бул Инс " Стоян Проданов липсват доказателства, че рейсът е правил публичен транспорт на пасажери.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР