След няколко дни на напрежение и протести заради реорганизацията на

...
След няколко дни на напрежение и протести заради реорганизацията на
Коментари Харесай

"Искат да го превърнат в зона за тротинетки и прайдове": Какво ще се случи с центъра на София?

След няколко дни на напрежение и митинги поради реорганизацията на придвижването в центъра на София, през днешния ден тематиката беше разисквана и в транспортната комисия на Столичния общински съвет.

Промени обаче може да има най-рано другия месец, стана ясно на чуването.

Още преди началото на чуването в комисията, пред общината се събраха съперници и поддръжници на измененията в столицата.

 Маркировката на бул. „ Витоша “: Таксиметровите водачи се готвят за митинг България 3 мин. Маркировката на бул. „ Витоша “: Таксиметровите водачи се готвят за митинг  За и срещу новата маркировка на бул. „ Витоша “ в София (СНИМКИ) Галерии 2 мин. За и срещу новата маркировка на бул. „ Витоша “ в София (СНИМКИ)  Трети ден митинги против новите правила за паркиране в центъра на София България 2 мин. Трети ден митинги против новите правила за паркиране в центъра на София  След разногласия за новата маркировка: СОС разисква измененията на бул. „ Витоша “ България 4 мин. След разногласия за новата маркировка: СОС разисква измененията на бул. „ Витоша “  Маркировката на бул. „ Витоша “: Таксиметровите водачи се готвят за митинг България 3 мин. Маркировката на бул. „ Витоша “: Таксиметровите водачи се готвят за митинг  За и срещу новата маркировка на бул. „ Витоша “ в София (СНИМКИ) Галерии 2 мин. За и срещу новата маркировка на бул. „ Витоша “ в София (СНИМКИ)  Трети ден митинги против новите правила за паркиране в центъра на София България 2 мин. Трети ден митинги против новите правила за паркиране в центъра на София  След разногласия за новата маркировка: СОС разисква измененията на бул. „ Витоша “ България 4 мин. След разногласия за новата маркировка: СОС разисква измененията на бул. „ Витоша “

От „ Спаси София “ оповестиха - работят в полза на пешеходците, колоездачите и градския превоз. От „ Синя София “ обаче дефинираха дейностите на съперниците си като " гнет " над жителите и дадоха обещание да внесат искане за връщане на остарялото придвижване.

„ Защото те имат фиксация да трансфорат центъра в зона за тротинетки и прайдове “, разяснява Иван Сотиров от „ Синя София “.

„ Няма никакъв транспортен апокалипсис. Всеки ден следим трафика в региона с изключение на когато има митинг и „ Патриарх Евтимий “ е напълно блокиран, други тапи в границите на денонощието няма “, съобщи Андрей Зографски от „ Спаси София “.

Гражданите имаха дейна роля в разискванията.

„ Чакам от 10 години най-сетне да има естествени велоалеи в региона “, споделя Боян Трайев.

„ Кофите за отпадък не могат да се изхвърлят. Те сега стоят на велоалеята “, разяснява Деница Стойчева, която живее на „ Патриарх Евтимий “.

Деница Стойчева

С новия план хората са настройвани един против различен, уточни ръководителят на транспортната комисия. Той съобщи, че изпълнителите са почнали работа по реорганизацията, без да бъде предизвестена общината.

„ Без каквато и да е информационна тактика в празничните дни свършиха това, което бяха решили и освен излъгаха комисията и членовете на комисията, излъгаха и жителите “, счита още Иван Таков.

Иван Таков

„ Какъв ще бъде методът да минават коли за спешна помощ по бул. „ Витоша “, който обслужва и свързва няколко основно огромни лечебни заведения с други огромни лечебни заведения, тъй като концентрацията на болнични заведения в тази част на София е сериозна “, пита Прошко Прошков, общински консултант от ГЕРБ-СДС.

Според „ Спаси София “ цената на плана възлиза на 480 хиляди лв., до момента в който от опозицията настояват, че цялата сума надвишава милион. Предложение за връщането на остарялата организация за придвижване може да бъде импортирано само от кмета на София Васил Терзиев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР