Служебният министърът на младежта и спорта Георги Глушков се срещна

...
Служебният министърът на младежта и спорта Георги Глушков се срещна
Коментари Харесай

Министър Георги Глушков се срещна с президента на Международния съюз по биатлон

Служебният министърът на младежта и спорта Георги Глушков се срещна с президента на Международния съюз по биатлон (IBU) Оле Далин. Визитата на Далин у нас е обвързвана с Конференцията на страните членки на IBU от Южна Европа, която следва в събота в Банско, оповестиха от пресцентъра на ММС.

„ За нас е чест, че сте тук, в България. Нашата страна е с обичаи във вашия спорт. Биатлонът ни е донесъл доста наслада. Щастлив съм, че можем да приказваме за Вашата идна конференция, на която ще се разисква бъдещето на биатлона “, сподели Георги Глушков.

На срещата в Министерството на младежта и спорта участва и Дагмара Герасимук, шеф по развиването на Международния съюз по биатлон, както и президентът на БФ Биатлон Атанас Фурнаджиев и генералният секретар на БФ Биатлон Борислав Панков.

Оле Далин показа, че е осведомен с традициите на страната ни в биатлона и е съпреживял спечелването на олимпийската купа от Екатерина Дафовска в Нагано пред 1998 година, където той е част от делегацията на Швеция. „ Благодаря Ви за поканата и за достойнството, оказана на нашата федерация, както и за интереса към полемиката “, сподели Оле Далин.

Тема на диалога беше и възможната кандидатура на България за хазаин на Младежки олимпийски зимни игри през 2028 година

Георги Глушков показа, че Министерството на младежта и спорта има предпочитание да оказва помощ на всички федерации за огромните спортни надпревари. „ Радостен съм, че имаме опция да приказваме за огромните събития и в това време мога да ви уверя, че през последните 15 години всички български федерации натрупаха огромен опит в организирането на огромни конгреси “, съобщи още министър Глушков.

Всички участници в срещата се сплотиха към мнението, че подобряването на инфраструктурата за зимни спортове е ключът за развиване на капацитета на младите ни биатлонисти.

„ Мисля, че е добра концепция да приказваме за Младежките олимпийски игри и за инфраструктурата у нас, която е доста остаряла, сподели Атанас Фурнаджиев. - Необходимо е да се възобнови, тъй че България да стане един от центровете на зимните спортове. Много страни от района биха могли да провеждат надпреварите и тренировките си у нас. Това би подкрепило и стопанската система, и туризма. “

Директорът по развиването на Международния съюз по биатлон Дагмара Герасимук показа с министър Глушков, че в IBU са създадени стратегии, посредством които финансово се оказват помощ федерациите. “От години имаме добра колаборация и в този момент търсим предстоящите резултати. Преди всичко обаче е инфраструктурата. Тя е ключът, когато приказваме за актуален спорт и бъдещо развиване “, съобщи Герасимук.

От срещата стана ясно още, че националният ни тим има нов треньор – четирикратният олимпийски първенец от Германия Рико Грос.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР