Застрахователите изготвят полиците си сега, но ще трябва да изплащат

...
Коментари Харесай

Как се справя американският корпоративен свят с инфлацията

Застрахователите изготвят полиците си в този момент, само че ще би трябвало да изплащат дивиденти след година, а това прави облагите им заложници на инфлация. През последните седмици част от американската стопанска система стартира да се отваря за бизнеса с помощта на намаляващите случаи на ковид-19 и огромния брой имунизирани. Уилям Бъркли следи деликатно цените на строителните материали и всичко, което може да се откри по домовете - от лампи до преносими компютри. Заместващата стойност (сумата, която би трябвало да се заплати, с цел да се размени даден актив към сегашния миг в сходство с настоящата му стойност) на парцел в Съединени американски щати може да е скочила с 20% на годишна база, счита той. Бъркли в никакъв случай не е бил очевидец на времена като тези през 2020 година, откогато основава застрахователната си компания WR Berkley преди повече от половин век - даже и по време на инфлацията през 70-те години.

Икономистите спорят дали внезапното повишаване на цените, които се покачиха с 5% годишно през май, ще е толкоз трайно, колкото преди 50 години. Производствените разноски са се нараснали с 6.2%. На 9 май Китай заяви, че индустриалните цени в най-голямата работилница на света са се нараснали с 9% на годишна база през май - това е най-големият растеж от 13 години.

Федералният запас твърди, че инфлацията ще бъде краткотрайна. Ето за какво изпълнителните шефове на доста огромни американски компании внимават, когато разясняват въпроса обществено. По време на доклад за облагите през май Дариус Адамчик, който оглавява огромния промишлен конгломерат Honeywell, показа, че инфлацията " е тук и евентуално е доста по-висока, в сравнение с хората си мислят ", а коментарът му нашумя измежду финансистите в интернет.
Период на по-високи разноски
Много от сътрудниците на Адамчик и Бъркли се приготвят за интервал на по-високи разноски. Някои разноски остават ниски, до момента в който затворените вериги за доставка се приготвят за отваряне на стопанската система. В същото време американските консуматори, които са цялостни с непохарчени спестявания от пандемията и държавни тласъци, търсят от ден на ден артикули. Ето за какво компаниите приспособяват своите корпоративни тактики, с цел да се оправят с ценовия напън.
Източник: Reuters
През 1970 година фирмите реагираха на покачващите се индустриални разноски по няколко метода. Първо, те трансферираха допустимо най-вече от тези разноски към клиентите. Когато тактиката се изчерпа, компаниите започнаха да автоматизират процесите или ги реалокират на други места в страната и чужбина с ниски разноски за труд.
Много от фирмите в Съединени американски щати се приготвят за интервал на по-високи разноски. Капитал - брой 24
Сега бизнесите преоткриват тази формула и стартират да усилват цените. Coca-Cola показа пред анализатори през април, че газираните й питиета ще станат по-скъпи, последвана от Whirlpool, че същото ще се случи с пералните й машини и други електроуреди. Procter & Gamble възнамерява да усили цената на някои артикули с " от 4% до 9% " през септември. На 8 юни Chipotle също удостовери, че е повишил цените на менютата в мексиканските си заведения за хранене с към 4%. Някои компании като Royal Canin, която създава храни за домашни любимци, резервираха цените на стоките, само че понижиха размера на порциите.

Управителят на мебелната компания Carolina Casting Майкъл Голдман следи по какъв начин цената на смолата нараства със 75%, цената на дървесината скача три пъти, а тази на контейнерите за доставка на материали от Азия се покачва от 16 хиляди $ до 20 хиляди $. Ето за какво той покачва два пъти цените за клиентите си през годината. WR Berkley стартира да преоценява застрахователните награди и усили цените им предходната година, само че форсира това през последните няколко месеца. Застрахователните брокери, които продават полиците на Berkley, не се оплакват. Те също го чакаха, споделя Бъркли.
По-слабото търсене е плюс
Потиснатото търсене разрешава на фирмите да наложат по-високи цени. В резултат на това възвращаемостта, която остана непроменена през първото тримесечие на годината, се чака да резервира равнищата си и през второто, разяснява Джонатън Голъб от капиталовата банка Credit Suisse. Всъщност чистите маржове на компаниите се усилват, а това допуска, че инфлацията може да ги е подтикнала да поправят цените на стоките, само че не ги е принудила да поемат спомагателните разноски.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР