Засилват се съмненията, че поругаването на гръцкото знаме в Кавала

...
Засилват се съмненията, че поругаването на гръцкото знаме в Кавала
Коментари Харесай

Гняв в Гърция срещу България, след като български националист поруга знамето им. Костадинов цъфна на границата

Засилват се подозренията, че поругаването на гръцкото знаме в Кавала от български националист е проведена политическа акция за да се сътвори напрежение сред България и Гърция.

Гневна вълна в Гърция, след поразителен случай на опозоряване на гръцкото знаме в Южната ни съседка в Кавала от страна на български националист.

Мрежата прелива от гневни мнения против България, а и против гръцките управляващи.

Те са изпуснали българинът, който избягал през Драма в България и там е задържан и предаден още веднъж на гърците.

35-годишният българин е екстремист от националистка организация в България и преди е имал сходна демонстрация.

Още не е ясно дали акцията му не е политически инспирирана за да се сътвори напрежение с Гърция по модела с Македония.

Евентуален спор сред България и Гърция е от изгода за националистките политики и от двете страни. Те евентуално ще прибавят още няколко % към изборния си резултат и ще завоюват в допълнение дотации, за сметка на положителните връзки на България със съседите си. Ако България спре България за Шенген, геотстратегически това ще е от изгода за враговете на Европейски Съюз.

Ето какво пишат гърците във Facebook:

" Най-тъжното е, че не се откри нито един грък, който да го хвърли в морето. Те бяха тъкмо задоволителни да сигнализират пристанището! И с решение на прокурора е освободен!

Срам и срам патриоти... "

Срам, ние сме единствено за смях...... "

" Значи и в България има луди хора като в Гърция "

" Освободен е със заповед на прокурор.... Хубав прокурор.... това са тези, които опозоряват правораздаването "

" Това е срам "

" Нямаше ли кой да счупи главата на този глупак с българските плесници! "

" Ела отново и ще паднеш в ръцете на всички гърци "

 

Според някои сведения той е добре познато лице, известно на гръцките и българските управляващи с екстремистките си действия и връзките си с националистически групи.

Министерството на външните работи също се е намесило по въпроса и е в контакт с българската страна.

35-годишният мъж е български жител и съобщи, че е член на българска организация, която счита, че Кавала и покрайнините не принадлежат на Гърция, а на България.

Случаят е станал в петък на 4 август.

Междувременно през вчерашния ден на 5 август Костадин Костадинов се появи на границата на България с Гърция на връх Гоцев на границата на България с гръцката област Македония.

Това е единствено на 40 километра от Кавала.

Там със сподвижници изпяха песента " 4 май 1903 ":

Оригиналният текст, който се пее в България е:

" На четвърти май девет 100 и трета во битка почина Гоце Делчев. Животот го даде за Македония, Македония - свободна да биде! Македония - свободна да биде! Земя македонска - на македонците! "

Във видеото Костадинов подменя последната дума с " българите ", вместо " македонците ".
 

Преди време Костадинов направи още няколко антигръцки прояви.

" Уникален гръцки еничарин в действителност. " Така назова Костадин Костадинов международния номер 3 в тениса сега Стефанос Циципас.

Циципас е номер 3 в света сега в тениса и безспорна звезда и любим на Гърция.

" Гръцки тенисист напсува майка си, че приказва на майчиния си съветски език. Уникален гръцки еничарин в действителност. Неповторим. ", това написа българският националист от " Възраждане " Костадин Костадинов по адрес на един от най-хубавите тенисисти в света  - 24 -годишният Стефанос Циципас.

В Рим по време на мача с руснака Медведев Циципас се ядоса на майка си Юлия, която е някогашна тенисистка с съветски генезис и му говореше на съветски на корта.

Той не я е псувал, както настояват проруските медии в България, но се издразни очевидно.

Циципас евентуално се е ядосал, тъй като по този начин руснака ще разбере какво е положението му и може да навреди на мача.

" Аз играя, а ти ми говорищ на съветски. Нищо не ти разбирам, приказва ми на гръцки ", изпусна си нервите Циципас.

Изненадващо без в никакъв случай да е имал интерес към спорта Костадинов избухна:

" Уникален гръцки еничарин "

Целта на Костадинов евентуално е да предизвика реакция в гръцката преса, която да отключи реципрочна реакция в Гърция по отношение на България.

Така би се отворила нова ниша за трупане на националистки рейтинг, пободно на изкуствено основаното напрежение с Македония.

Ако се влошат връзките сред двете страни членки в Европейски Съюз и НАТО Гърция и България това би било извънредно добра вест за Москва.



Преди време Костадинов обяви и гръцките управляващи за зложелател, евентуално с очакване да се сътвори напрежение и с южната ни съседка, което пък ще е нова ниша за трупане на рейтинг.

От гръцка страна нямаше реакция по отношение на изказванията му към този момент.

След основаното напрежение с Македония България евентуално скоро ще утежни връзките си и с Гърция.

Много любопитно е, че името на фейсбук акаунта на Костадинов очевидно е кръстен на Беломорието, което е в Гърция https://www.facebook.com/belomorieto.

Преди няколко месеца Костадинов се разноски до връх Тумба на границите сред Македония, България и Гърция.

На клипа той демонстрира към в Гърция:

" Искам да погледнете на юг. Това е остарялото българско Бутковското езеро. Днешното гръцко езеро Керкини. Засега. Всичко това, което виждате тук и до ден сегашен по-голямата част приказва на български език. Гърците не признават българско малцинство. ", загатва Костадинов. Клипът вижте най-долу.

Костадин Костадинов хвърли тежки обвинявания срещу гръцките управляващи.

Ето какво написа той във Facebook:

" Вчера група възрожденци от цяла България сервира цветя на гроба на Гоце Делчев в с. Баница, Серско (дн. в Гърция) по случай 120 години от гибелта му. Беше сложена и паметна плоча. По традиция всяка година вървим на мястото, слагаме паметна плоча и след това отново по традиция до няколко часа гръцките служители на реда я изкъртват. В Европейския съюз е по този начин - няма място за паметни знаци за българите.

Като цяло със своята политика Европейски Съюз от ден на ден ни демонстрира, че в него от ден на ден няма място и за българите. "

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР