Засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния

...
Засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Засиленият мигрантски натиск ще срещне отговора на държавата

" Засиленият мигрантски напън през последните няколко месеца ще срещне безапелационния отговор на страната. Полиция и войска ще пазят българо-турската граница в съгласуваност и взаимоотношение ", съобщи министър председателят Гълъб Донев при започване на днешното съвещание на Министерския съвет.

Той напомни, че ще бъдат отпуснати един милион и половина лв. за ремонт и възобновяване на срязаните сектори от оградата на южната ни граница.

" Въпреки съмненията за съучастничество на представители на Министерство на вътрешните работи в мрежата за трафик на хора съм уверен в мощната мотивация на полицейските чиновници и военнослужещите, които ще се включат в защитата на границата ни ", добави Гълъб Донев.

По думите му при нужда ще се търси взаимоотношение с Фронтекс. Гълъб Донев прикани всички служби да засилват дейностите си за предварителна защита на незаконния трафик, с цел да няма изненади, когато 15-годишно момче с филантропичен статут кара рейс с 47 незаконни мигранти.

" Съдействие ще окаже и Министерството на земеделието и храните. Публична загадка е, че трафикът на хора се прави при контрактувани и тествани пътни трасета. Щом локалните хора могат да посочат незаконните канали за трафик към Сърбия и Румъния, службите могат да реагират. Възлагам на службите да реализират непоколебим надзор на пътищата за трафик на мигранти ", акцентира Гълъб Донев.

Той посочи, че се работи върху присъединението на България към Шенген.

" Действията на държавното управление ще потвърдят пред европейските ни сътрудници, че можем да се борим с корупцията и можем да защитим външната граница на Европейския съюз. Причината за гибелта на двамата служители на реда е в нарушените граници. Прекрачени са доста граници - от браздата на Малко Търново до границата на закона. Решението им да препречат пътя на рейса, въпреки и съдбовно за тях, евентуално е било подбудено от убеждението им, че законът би трябвало да бъде изпълнен. Те извършиха закона с цената на живота си ", сподели още Гълъб Донев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР