Децата от Сдружение Родители на деца и възрастни с аутизъм

...
Децата от Сдружение Родители на деца и възрастни с аутизъм
Коментари Харесай

Деца с аутизъм изработиха Великденскa украса в Русе

Децата от Сдружение „ Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе “ се посветиха в изработването на великденска декорация във връзка идните светли празници. Инициативата се реализира взаимно с Дворецът на децата в Русе.

Пъстри творения на великденска тема съумяха да изработят децата с аутизъм дружно със своите родители и помощта на Елиз Артунян – учител и занимание актьор. Всички вложиха огромна доза творчество и креативност в украсяването на яйца и изработването на разнообразни украси, което от своя страна подкрепя развиването на децата с аутизъм, развива тяхната фина моторика и уменията за работа в група.

Предстоят още събития, даващи публичност на хората с аутизъм и техните усложнения, които срещат в всекидневието си. С общи старания от Сдружение „ Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе “ се стараят да интегрират посредством разнородни действия децата със специфични потребности и да покажат на останалите, че в обществото има място за всички.

Тренировките по спорт и спортна интензивност също не престават по график всяка седмица.

Родители и деца пожелават Светли празнични дни!

Всеки, който е съпричастен с метода на живот и проблемите, пред които са изправени децата/хората с аутизъм и техните фамилии, може да направи своя принос като се свърже със Сдружение „ Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе “ на формалната Facebook страница, на имейл: [email protected] или с ръководителя на Сдружението Кристина Борисова на тел: 0885 365932.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР