Засилени са проверките в аквапарковете в страната. Поводът е трагичният

...
Засилени са проверките в аквапарковете в страната. Поводът е трагичният
Коментари Харесай

Казусът с водни пързалки: Не може да има бавачка до всяко дете!

Засилени са инспекциите в аквапарковете в страната. Поводът е трагичният случай, станал в турски курорт, при който почина българско дете откакто бе ударено в коремо по време на втурване по водна пързалка.

По документи актракционите би трябвало да са механически безвредни. А родители, търговци и спасители – с необятно отворени очи.

" Хората от време на време сами споделят, че документите не са толкоз значими, само че съществуването на механически паспорти, на дневници за поправки – това са безусловно нужни реквизити, с цел да сме спокойни ", изяснява пред Нова тв Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

Собствениците на водни пързалки у нас са задължени да обезпечат най-малко един избавител, който да управлява спусканията. По морските паркове опашките по пързалките са дълги. Правилата са на всички места, а табели дебнат отвред, само че би трябвало и да се четат.

" Малолетните до 14 години и малолетните до 18 години наложително да бъдат придружавани от възрастен – родител, родственик, настойник, който да поставя грижа за тях. При нас няма по какъв начин да влязат деца, в случай че няма кой да дава отговор за тях ", безапелационна е Силвия Гогова, маркетинг управител в аквапарк.

С пожелателен, само че не и наложителен темперамент е децата да бъдат с вързани коси или с водни шапки, а от банските им да не стърчат връзки. Децата с растеж под 1.30 см не могат да се пускат по всички водни пързалки, за по-високите това е позволено. Правилата са съобразени с дълбочината на басейните. Призивът към всички е – да се забавляваме рационално. А родителите да бъдат по-бдителни към децата си.

" Няма по какъв начин да сложим бавачка до всяко дете. Абсолютно обща е отговорността ", безапелационен е Петър Костов – притежател на хидропарк.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР