Засилени проверки на пътя в цялата страна по време на

...
Засилени проверки на пътя в цялата страна по време на
Коментари Харесай

Засилени проверки по пътищата у нас за предстоящите почивни дни

Засилени инспекции на пътя в цялата страна по време на идните три почивни дни. Очакват се и опашки на някои гранични пунктове поради ремонтни действия.

От Министерство на вътрешните работи чакат засилен трафик в серията почивни дни. Миналата година на 22 септември на пътя са починали четирима души, а фишовете за превишена скорост са били близо 700.
Мартин Цурински, Столична дирекция на вътрешните работи: На 20-и акцентът ще е върху изхода от столицата. Подсигурени са всички входове и изходи на автомагистрали с патрули на отдел,,Пътна полиция ".
От Пътна полиция предизвестяват, че тунел,,Витиня " на Автомагистрала Хемус се обрисува като един от най-проблемните сектори. Оттам приканиха за приемливост на пътя и предизвестиха, че патрулите ще наблюдават за изпреварвания в спешната лента.
Симеон Русинов, ОД на Министерство на вътрешните работи София: Целият трафик ще се прави през тунел,,Витиня ", а този който се движи от Варна към София ще бъде по остарелия път.
Сериозен трафик се чака и на Автомагистрала " Струма ". В последния работен ден от седмицата в сектора край Дупница придвижването също ще бъде улеснено посредством реверсивно придвижване. Платното посока Кулата остава затворено поради ремонт след огромния пожар в депото за боклуци. Сериозни тапи на Тракия не се чакат.
Иван Досев, АПИ: Не чакаме нищо свръхестествено. Очакваме общоприетия тежък трафик, за който сме се постарали и сме създали всичко допустимо да го облекчим.
По време на почивните дни съществени инспекции ще има и на автобусните превозвачи. От Автомобилната администрация обявиха, че от началото на годината са издадени малко над 9000 акта за нарушавания, което е по-малко по отношение на същия интервал на предходната година. Основно става въпрос за неспазване на времената за отмора, механически неизправности и неизрядни документи.
Бойко Рановски, шеф на ИА,,Автомобилна администрация ": Ще бъдат осъществявани засилени инспекции над рейсовете, които транспортират пасажери. От юни месец има промени в закона за автомобилните транспорти, има нови условия във връзка с оборудването на рейсовете с предпазни колани. Контролът ще бъде засилен.
От Пътна полиция обявиха, че предходната година по време на почивните дни са издадени малко над 8 000 фиша.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР