Засилени мерки за сигурност в Сеул преди визитата на американския

...
Засилени мерки за сигурност в Сеул преди визитата на американския
Коментари Харесай

Тръмп покани Ким Чен Ун на среща на границата между Южна и Северна Корея

Засилени ограничения за сигурност в Сеул преди визитата на американския президент Доналд Тръмп, който ще дойде след срещата на Г-20 в Осака. В неделя в Синия дом той ще се срещне с южнокорейския си сътрудник Мун Дже-ин. Във фокуса на диалозите ще бъдат връзките със Северна Корея. В туит от през днешния ден американският президент предложения севернокорейския водач на среща на браздата в демилитаризираната зона, с цел да му стисне ръката и да му каже " Здравей ". От Северна Корея дадоха отговор, че предлагането на Доналд Тръмп е " забавно ".


Намираме са на малко повече от 53 км от Сеул и 208 от Пхенян.

Първо виждаме двете флагове. И с тях са премерени силите - южнокорейският стълб е висок 98 метра, севернокорейският 160. Пред очите ни е демаркационната линия, която минава по 38 паралел и разделя Корейския полуостров на две. Южнокорейците не я назовават граница, а линия на мира от войната. Война, която в действителност не е завършила. През 1953 година е подписано единствено помирение, кротичък контракт няма. Създадената тогава демилитаризирана зона е необятна 4 километра и дълга 248 километра. Вече 66 години тази строго защитавана линия земя като жива рана разделя един народ. Хиляди от двете страни желаят да се съберат още веднъж.

Те Сън: Видяхме се на среща на разграничените фамилии. Брат ми беше на 85 години, аз на 74, срещата беше в Северната част. Над 60 години не се бяхме виждали. Дотогава мислех, че брат ми е мъртъв, само че той ме е търсил. След като се видяхме, нямаше какво да си приказваме, с изключение на да се разплачем. Искам да го видя още веднъж.
Социологическо изследване от края на април демонстрира, че въпреки и с малко повече от % - 51,4, за първи път в историята южнокорейците, които са за продължение на разговора със Северна Корея са повече от съперниците на концепцията. С доста упования е натоварена визитата на американския президент Доналд Тръмп.
Сон Де Сън, вицепрезидент на Асоциацията на корейските публицисти: Корейците чакат спокойно обединяване след трите срещи на южнокорейския президент и севернокорейския водач и двете срещи на върха сред американския президент и Ким Чен Ун. Макар че след срещата в Ханой има застой и няма развиване на диалозите. Затова южнокорейците чакат визитата на Тръмп да придвижи процеса за обединяване на двете Кореи. Надяваме се тя да е доста сполучлива в тази посока.
В Южна Корея са уверени, че пролетта на Корейския полуостров настава, а ледовете по пътя на обединяването, въпреки и постепенно, са почнали да се топят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР