Засилена кампания за почистване на сухи дървета и клони тече

...
Засилена кампания за почистване на сухи дървета и клони тече
Коментари Харесай

Дърветата в София на томограф, за да няма инциденти

Засилена акция за разчистване на сухи дървета и клони тече в София след последните произшествия, тя ще продължи и през септември. 

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по Българска национална телевизия. Тя посочи, че поддържането на зелените системи се прави съгласно всички условия и с най-хубавите специалисти. До края на август стартира маркирането на част от дървесината, която е очевидно суха. По думите ѝ, този развой се забавил поради спекулации, че ще се прави сеч в Борисовата.

Такива спекулации са нездравословни, процесът се забави с половин година. Наложила съм в този момент маркирането да стартира и да стои към месец, с цел да може, който има терзания, да подаде сигнал, добави Фандъкова. 

Тече процедура за избор на реализатор за наемане на томографски уред, който да обследва очевидно здравите дървета, и, в случай че има рискови, да се подхващат ограничения. 

За проблемите с асфалта на бул " " Черни връх " столичният кмет откри, че от самото начало тече груба нечиста сделка,че това е в резултат на ремонта, който е изработен предходната година. Аварияте не беше в сектора, който бе ремонтиран. Фирмата възвърне повредата за своя сметка, с цел да не дава пари общината. Категорично не е правилно,че това е в резултат на ремонта. Няма нищо общо с него,  категорична бе Фандъкова. 

Столичният кмет съобщи, че към края на август ще е подготвен бул. " Прага ". Очаква се доникъде на септември да бъде отворен сектора от Министерски до ул " Раковски ", по-късно ще бъде затворен сектора от ул. " Раковски " до бул. " Васил Левски " до края на октомври.

До средата на септември ще завърши и ремонтът на бул. " Овча купел ".

Фандъкова разгласи,че поддържа концепцията на просветителното министерство предучилищната подготовка да стартира от 4-годишна възраст.

Тази мярка е извънредно значима за достъпа на всички деца до качествено обучение. Имаме към 300 свободни места за 4-годишните в София, съобщи столичният кмет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР