Засилен трафик към големите градове се очаква днес, тъй като

...
Засилен трафик към големите градове се очаква днес, тъй като
Коментари Харесай

Голямото пътуване започна! Стотици хиляди коли по пътищата, ...

Засилен трафик към огромните градове се чака през днешния ден, защото в Светлата седмица работните дни бяха единствено два и доста хора сляха почивките си сред Великден и Гергьовден.

На 29 и 30 април над 500 000 души потеглиха на път от София към провинцията.

„ Очакваме към 400 000 автомобила да се върнат в столицата. На 4-и май едвам 90 000 коли са влезнали в София. Движението ще е доста натоварено и молим водачите да не подхващат рискови дейности и да възнамеряват пътуването си”, призо инж. Даниел Иваничков от АПИ по Нова тв.

При 159-ия километър на автомагистрала „ Тракия” е проведено реверсивно придвижване, като в посока София ще има две ленти за придвижване.

„ Обходният маршрут за облекчение на трафика във Владая е потреблението на „ Струма”. За „ Тракия” молим да се употребява Подбалканския път, който е в много положително състояние”, сподели още инж. Иваничков.

Инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция изясни, че всички механически средства за надзор на скоростта са на терен.

„ От началото на Великденските празниците досега са починали 18 души по пътищата. Нека бъдем деликатни и не усложняваме в допълнение обстановката, която чакаме да е сложна”, моли Близнаков.

Сутринта на граничния пункт с Гърция „ Кулата” ситуацията е спокойна. Очакванията са трафикът да се ускори доста поради интензивното придвижване в посока южната ни съседка през миналите дни.

Проблематични точки са „ Кресненското дефиле” и правата сред Благоевград и Симитли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР