Защото той беше острието на атаката към Гешев.И не беше

...
Защото той беше острието на атаката към Гешев.И не беше
Коментари Харесай

Антон Станков: Съдебната власт и държавата имат нужда от стабилност

Защото той беше острието на офанзивата към Гешев.И не беше редно единствено прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да го избира, добави той.

 

" Как се назначава основен прокурор е записано в Конституцията. Не е ли редно да има и декрет на президента за назначение на и.ф. на основен прокурор? Прокуратурата постоянно ще има политически функционалности, това не е въпрос на партийност, а на политика.

 

Корупцията е причина за изостряне на връзките, има я в правосъдната и в изпълнителната власт ", счита Станков.

 

Според него е допустимо на Сарафов да бъде препоръчан за дисциплинарно уволенение поради изявленията си, че има " гешевчета ".

 

Сега е добре, че няма задкулисие. Всички се развива пред всички, като на сцена - политическите зависимости, кой кой е...Това означи Станков.

 

Правосъдният министър Данаил Кирилов ми бе предложил да бъда неговият кандидат, който да се изправи против Иван Гешев. Това ме шокира, само че се съгласих. След това той ми сподели, че не съм утвърден. Това съобщи някогашният министър на правораздаването Антон Станков.

 

" Вероятно това, което ПП-ДБ може да предпиеме, е правосъдният министър да задейства всички вероятни способи да в профил и Сарафов от тази позиция.

 

Според мен, в случай че президентът не беше върнал закона за Националното разследване, то нямаше да може Сарафов да стане и.д. основен прокурор, защото той към този момент нямаше да е в прокуратурата, " разяснява той.

 

От 1977 г има решение за смяна на статута на следователите. Тогава хора, които бяха под пагон, влязоха в правосъдната система.

 

Редно е този Висш съдебен съвет да задейства процедурата за избор на нов основен прокурор. Но значимото е, че Конституционния съд не е запълнен, означи Станков.

 

Той разяснява настояването за конституционните промени. " Не съм склонен да няма основен прокурор. Прокуратурата е пирамидална конструкция ".

 

Станков съобщи, че това, което се следи у нас е война сред управляващите - законодателната със правосъдната, изпълнителната с президентската и пр.  Да се надяваме, че е за положително, да изкипи и излезе това напрежение, означи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР