Защо загинаха двама туристи в Пирин по време на празниците?Ако

...
Защо загинаха двама туристи в Пирин по време на празниците?Ако
Коментари Харесай

Защо загинаха туристи в Пирин? Спасител посочи грешките

Защо починаха двама туристи в Пирин по време на празниците?

„ Ако създадем разбор на последните две години, всички тежки случаи, които се случиха в планината – Рила, Пирин и Стара планина, ще ни направи усещане едно нещо - това е съчетание на алпинистите на две несъвместими неща – щеки и алпийски котки “, заяви специалист от Планинската избавителна работа в ефира на Нова тв.
-->
Той е взел участие в акцията по изтеглянето на телата от Пирин на двамата умряли туристи.

„ Алпийските котки станаха налични като цена и всеобщо туристи започнаха да ги купуват и да ги носят. Постоянно виждаме хора с котки и щеки. Това работи на еднакъв терен “, безапелационни бяха от ПСС.

„ Алпинистите употребяват котките и на стръмен терен, само че това изисква избрани умения. При рухване се носи пикел, назовава се още мотика и ледокоп. Когато се пада, има техника на самозадържане на скат, с цел да се задържим. Котките основават подправена сигурност. Те ни прикрепват “, изясни избавител от ПСС.

„ На единия екскурзиант открихме котки, а на другия не. На сив лед, компактен, пикелът на работи. Тогава се употребява друга техника посредством обезпечаване на въже от сътрудник.  Двамата са били сами в планината. Това е да пренебрегваш всички правила на планината. Липса на обезпечаване, липса на сътрудник “, разясниха още от ППС.

„ Хеликоптер нямаше да избави тези хора, тъй като минути след случая, те към този момент са били починали. Травмите им са били несъвместими с живота “, безапелационни бяха експертите.

Телата на двамата починали туристи бяха свалени след рискована акция в планината, траяла няколко часа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР