Защо за турския президент Реджеп Тайип Ердоган са важни повторните

...
Защо за турския президент Реджеп Тайип Ердоган са важни повторните
Коментари Харесай

Защо Истанбул е важен за Ердоган? Ето го отговорът

Защо за турския президент Реджеп Тайип Ердоган са значими повторните локални избори в Истанбул на 23 юни? Отговорът беше даден от самия президент – броени дни преди основните избори.

За турската стопанска система и изборите в Истанбул приказва турският президент пред делегатите на 26-ия ексклузивен конгрес на Съюза на турските експортьори. Акцент при започване на речта му беше икономическото развиване на страната, като Ердоган показа настоящи статистически данни, съобщи „ 24 Родопи “.

Износът на Турция през 2018 година възлиза на 168 милиарда $, а единствено до май 2019 година е 171,4 милиарда $. Това оповести Ердоган и добави, че директните задгранични вложения в страната за последните 12 месеца са 13 милиарда $, а броят на туристите се чака да доближи до 50 милиона до края на годината. През 2018 година страната е отделила 2 милиарда, а през 2019 година- 3,1 милиарда за подкрепяне на износа. Президентът очерта две значими идни събития във външно-политически проект: срещата на Г-20 в Осака в края на юни и двустранната среща Турция-Китай на 2 юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР