Защо в Китай, при население от 1,441 милиарда души, от

...
Защо в Китай, при население от 1,441 милиарда души, от
Коментари Харесай

За хаоса имаме вина всички – и политици, и медици, и народ

Защо в Китай, при население от 1,441 милиарда души, от COVID-19 починаха 4634, а в България, при население 6,925 милиона души, от ковид починаха 4650? Това се чудят от Националната асоциация на работещите в " Спешна помощ ".

" За настъпилия безпорядък виновност имаме всички – и политици, и медици, и народ. Всички подценихме пандемията ", размишляват медицинските чиновници.

Ето какво още пишат те:

Повечето от четящите тази страница (бел. ред. страницата на асоциацията във Facebook), работим и губим пациенти всекидневно.

Политиците ще кажат, че е отговорен народът, тъй като безконтролно не съблюдава противоепидемичните ограничения, само че в никакъв случай няма да си признаят, че с спорните ограничения сътвориха цялостно съмнение в дейностите си.

Народът ще отговори, че не има вяра на никого, тъй като непрестанно го лъжат. Но народът в никакъв случай няма да си признае,че той даде власт на тези, дето го ръководят безредно към този момент цяло десетилетие.

Медиците ще кажат " борим се за живота на всеки, но идват прекомерно късно ". Но в никакъв случай няма да си признаят, че болшинството от тях изпълняваха спорните заповеди на Министерство на здравеопазването покорно и по този начин и не набраха кураж да кажат, че те не усъвършенстват, а дезорганизират битката с пандемията.

Пациентите ще кажат, че по-добре да ги лекуват у дома по телефона и чак когато зазалеят да потърсят лекарска помощ. Но в никакъв случай няма да си признаят, че се опасяват да потърсят лекарска помощ, с цел да не се заразят, с цел да не се карантинират, с цел да не си изгубят работата, с цел да не си нарушат комфорта да отидат на отмора, на механа, на фамилна колекция...

В умозаключение за настъпилия безпорядък виновност имаме всички – и политици, и медици, и народ. Всички подценихме пандемията, подходихме безконтролно и комплицирано към болестта и тя не ни елементарни. И въпреки всичко към момента единствено част от хората са били в контакт с болестта и може би не е към момента късно да осъзнаем, че е съществено и се умира от COVID-19, а не с COVID-19. Затова дано да приемем науката посредством ваксинопрофилактиката и съблюдаване на ограниченията, с цел да имаме и други Нови години.

Ако имате разнообразни тълкувания по тематиката, споделете ги.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР