Защо у нас работим толкова много и можем ли да

...
Защо у нас работим толкова много и можем ли да
Коментари Харесай

Възможна ли е по-кратка работна седмица у нас

Защо у нас работим толкоз доста и можем ли да чакаме стъпки към въвеждането на 4-дневна работна седмица? Отговор на тези въпроси потърсихме в предаването " Кой приказва " от Васил Велев - ръководител на Управителния съвет на АИКБ.

Той очерта основниявъпрос, който е задаван от бранша по заплащане на труда: ”Защо, като работим толкоз доста, получаваме толкоз малко? Едновременно сме последни по продуктивност в Европейски Съюз, а минималната ни заплата е най-висока на база Брутният вътрешен продукт. "

Липсата на капитали в промишлеността Василев разяснява по този начин: “Очевидно вложителите не желаят да влагат своите пари, макар че хората работят качествено. ” Той вижда и ненормираното работно време като една от спънките за действително заплащане на направеното: “Статистиката не лови работа на две места, работата на краткотраен контракт, както и времето за пътешестване на служителя до работното място… Преките загуби и пропуснати изгоди са доста, финансирането е при по-лоши условия. ”

Василев вижда излаз от обстановката с приемането на еврото, единствено в случай че страната успее да се задържи под прага на инфлацията: " Много е значимо да се оправим със периодите и да не доближаваме 3-процентов недостиг. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР