Защо световните медии заговориха за мрежата от секретни бази на

...
Защо световните медии заговориха за мрежата от секретни бази на
Коментари Харесай

Америка ще предаде Украйна, точно както предаде Афганистан

Защо международните медии заговориха за мрежата от секретни бази на Централно разузнавателно управление на САЩ в Украйна покрай границата с Русия?

Американският вестник The New York Times разгласява публикацията „ The Spy War: How the C.I.A. Secretly Helps Ukraine Fight Putin “ („ Шпионската война: Как Централно разузнавателно управление на САЩ скрито оказва помощ на Украйна да се бори с Путин “), в която разкрива свръхсекретни военни секрети, които са освен на Украйна, само че на първо място на нейни притежатели.

Двама добре известни американски публицисти, многократни носители на премията Пулицър Адам Ентус и Майкъл Швирц свършиха голяма работа: те взеха повече от 200 изявленията в Украйна, в редица други европейски страни и Съединените щати, с цел да разкрият на международната общественост секрети на Централно разузнавателно управление на САЩ и Пентагона, грижливо защитавани дълги години.

В репортажа на Eнтус и Швирц се разказва мрежа от 12 подземни военни бази по границите на Украйна и Русия, предопределени да шпионират съветската войска. Тази мрежа е основана по време на президентството на Обама, Тръмп и Байдън и е

„, се споделя в публикацията.

„ Разположена в гъста гора, украинската военна база наподобява изоставена и разрушена сграда, жертва на съветска ракетна офанзива при започване на войната. Но това е над земята.

На малко разстояние неосезаем проход се спуска в под земята бункер, където групи украински бойци наблюдават съветски шпионски спътници и подслушват диалози сред съветски командири. На един екран алена линия следва маршрута на цялостен с избухлив дрон - камикадзе, който минава през съветската противовъздушна защита от точка в централна Украйна до цел в съветския град Ростов.

Пунктът за подслушване в украинската гора е част от мрежа от шпионски бази, основани с поддръжката на Централно разузнавателно управление на САЩ през последните осем години и включваща 12 секретни обекта по продължение на съветската граница “, пишат създателите на публикацията, посетили строго секретните военни уреди в Украйна.

„ “,

- означават лауреатите на Пулицър, просто задавайки въпроса с каква цел издават тези секрети, изключително откакто тяхната скъпа на сърцето Украйна има остра потребност от диверсии, който значително се обезпечава от разузнаването, идващо от тези подземни шпионски бункери.

В същото време създателите на обявата пишат с нескрита горделивост, че на страниците на The New York Times за първи път разкриват

Рупорът на американските либерали освен разкрива тайната мрежа от шпионски бази в Украйна, само че също по този начин разкрива по какъв начин през 2015 година военачалник Валерий Кондратюк, тогавашен началник на военното разузнаване на Украйна, „. Скоро групи от чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ започнаха постоянно да напущат офиса му с раници, цялостни с документи.

Цитирайки същия Кондратюк, който беше в детайли разпитан от двама носители на Пулицър, The News York Times споделя, че точно от тези дванадесет подземни бази „

Неволно се прокрадват съмнения, че редакцията на рупора на американските либерали е вербувана от съветското разузнаване или е връхлетяна от припадък на групово безумство.

Всичко обаче е доста по-просто. Водещият демократичен вестник на Америка държи носа си напразно и ясно формулира политическия дневен ред, който е, че Съединените щати приготвят публичното мнение за предаването на Украйна, нуждата от която на процедура е изчезнала за западния истаблишмънт.

Друг исполин на демократичните медии, The Washington Post, също приготвя американския гласоподавател за обстоятелството, че Съединените щати скоро ще изпратят Украйна на „ независимо еднопосочно пътешестване със полов темперамент “.

„ Вашингтон пост “ ненадейно си спомни приключването на оперативни данни от американското разузнаване предходната пролет за прекомерно отрицателните военни вероятности на Украйна.

Сред оповестените онлайн материали, отбелязва The Washington Post, са

В други документи се споделя, че Украйна е изправена пред съществени компликации в опитите си да попълни силите си с личен състав, артилерия и бронирани транспортни средства и че това евентуално ще докара единствено до скромни териториални придобивки, които надалеч не дават отговор на задачите на Киев.

„ написа The Washington Post, отдавайки респект на „ способената работа “ на американското разузнаване, което, споделят те в този момент, още тогава е планувало провалянето на Украйна. А за сегашната обстановка са отговорни единствено украинците, които получиха всичко належащо за победа, само че не реализираха нищо.

„ заключава The Washington Post, изливайки леден душ върху главите на украинските военни, хвалени преди този момент от американците.

В друга публикация изданието непосредствено написа: „ В Украйна рискът не се крие в безизходицата. Това е проваляне. " (In Ukraine, the risk isn’t stalemate. It’s defeat).

„ “ споделя колумнистът във вестника Лий Хокстадър.

Същият този декадентен звук беше подет и от европейските медии.

„ написа италианският IL Fatto Quotidiano.

„ отбелязва изданието.

„ споделя турският анализатор Мехмет Перинчек.

Сега Вашингтон разпростира, както писахме, безсрамен сюжет, „ който се равнява на един тип подаване на помощ по метода на „ капковото напояване “, който поддържа чувството за американска поддръжка за Украйна, само че не дава действителна вероятност за украинска победа.

Това в последна сметка е цинична пиеса, която приканва украинците да умират - по-бавно, само че за което те самите могат да бъдат държани виновни -

Що се отнася до разкриването на украински военни секрети от американските медии, това би трябвало да подсети на нашите „ небратя “ известната геополитическа максима:

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18125Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед25486Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед87787Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед129879Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед13672Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед376898Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед129879Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116371Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101145Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед94397Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов2903Залезът на Европа: Втора част – Технологическият залез Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР