Защо през последните месеци отговорността на вътрешния министър в осигуряване

...
Защо през последните месеци отговорността на вътрешния министър в осигуряване
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС осъди насилието между деца: Внасяйки харвардския опит, сме привнесли и привкус от Бронкс

Защо през последните месеци отговорността на вътрешния министър в обезпечаване на сигурността на нашите деца се неглижира, попита Деница Николова
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС осъди насилието сред деца в столичния квартал „ Лагера “. Група младежи нанесоха побой на собствен връстник и след това пуснаха сами видеото в обществените мрежи.

„ Нашата декларация през днешния ден ще бъде прочувствена, само че тя е подбудена и от един бих споделила неприятен случай, който през вчерашния ден медиите подадоха като информация дружно с видеоматериал за експанзията на тайфа младежи над едно почтено дете. Това бяха 10 души против един и още несъмнено толкоз, които (Бруталната преживелица може да видите на посочения линк. - бел.ред.).Ей по този начин безразлично, като че ли цялото нещо е режисирано за показност и тези десетина удряха и ритаха това дете, а по-страшното е, че в този побой и тази експанзия се включи и едно момиче и с юмруци изкара експанзията си върху един най-вероятно неин съученик. Десетина против един – наобиколили го и го ритат и го блъскат, някак си няма по какъв начин това да не ми смрази, тъй като експанзията беше умишлена и целенасочена и несъмнено, в случай че имаха още малко време и нямаха очевидци, можеше да се стигне до най-лошото. След като изследвах се оказа, че напоследък е станало съвременно измежду младежите да се включват в групи, вид банди, да се събират на групи по двайсетина, да поставят качулките и да обикалят локалния квартал, с цел да вършат пакости. Само, че това не е беля, това е съзнателно посягане над едно едно беззащитно дете – 10 против един “, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Николова и се обърна към министъра на вътрешните работи:

„ Защо през последните месеци отговорността на министърът на вътрешните работи в обезпечаване на сигурността на нашите деца някак си се неглижира. Или може би пристрастен от фантастичните сериали за обири, грабежи, изчегъртване и внушения за подслушване, всяване на боязън и неуравновесеност, министърът оставя настрана по този начин значимите тематики, свързани с понижаване на насилието, ролята на подопечната му институция да опази нашите деца от това да бъдат бити и насилвани, от експанзията, от напразно изложение на безцеремонна експанзия към държавността, към неспазването на законите на страната, към човешките връзки сред хората “, акцентира тя.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС осъжда осъжда проявата на експанзия, която може да коства почтени човешки животи. Затова тук ние ще питаме и министъра на вътрешните работи, и министъра на образованието и Държавна организация за протекция на детето – за какво се позволи да се случи това, какви дейности бяха подхванати. Защо тези случаи вместо да бъдат предотвратявани, зачестиха дотолкоз, че започнаха да стават всекидневие. Ежедневно виждаме принуждение, а от време на време съдбовен край и то в учебните заведения. Защото през последните месеци сататистиката се добавя от следващата жертва на дете, на жена или член на семейств. Според данни от изследване на УНИЦЕФ всяко второ дете до 18-годишна възраст в България е претърпяло някаква форма на принуждение, в множеството случаи тя е прочувствена.Освен това в границите на 2021 година повече от 20 дами изгубиха живота си заради ликвидиране от страна на своя брачен партньор или своя партьор. Някак си след следващото случило се или поставено в графата случило се, се възнамерявам, че може би, внасяйки харвардския опит, сме привнесли и малко привкус от Бронкс. Щом бандите станаха модерната смяна, какво може чакаме на следващия ден “, попита Деница Николова.

„ Днес ние единствено питаме и ще предложим решение, само че преди този момент ще чакаме мигновени отговори от виновните ръководещи на „ изменяща се България “, безапелационна бе Деница Николова от ГЕРБ-СДС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР