Защо на 2 август Министерският съвет ни обещава дългоочкаваната промяна

...
Защо на 2 август Министерският съвет ни обещава дългоочкаваната промяна
Коментари Харесай

Юлиана Методиева за отложения демонтаж на Паметника на Съветската армия: Мирише на избори!

" Защо на 2 август Министерският съвет ни дава обещание дългоочкаваната смяна на собствеността и зелената улица за ремонт на Паметника на Съветската войска, а на 11 август ни споделя, че няма да го създадат, тъй като липсват документи? Това ни мирише на изборни съображения, на някаква обстановка, която е извънредно недостойна, извънредно неприятна за нас ". Това разяснява пред Юлиана Методиева - основен редактор на уеб страницата Маргиналия.

" Премахването на Паметника на Съветската войска от сърцето на София е символен жест, от който Европейски Съюз доста ясно може да разчете какъв брой България извършва своите задължения към Украйна и в каква позиция я намираме сега, когато става дума за решителни дейности. Жестът, който изискуем на Украйна и който е жест на европейската ни еднаквост против Владимир Путин и неговата война, се отсрочва заради наши скромни домашни аргументи. Това е неприемливо ", добави мнението си тя.

След като в петък регионалната администрация разгласи, че е изгубена документите на паметника и процедурата по преместването може да не започва тази година, обществените мрежи се " взривиха ". С отворено писмо до министър-председателя и до регионалната шефка излизат изтъкнати български писатели, учени и общественици. Юлиана Методиева е едно от имената в това отворено писмо.Тя уточни, че Николай Денков би трябвало към този момент да е известен, а през днешния ден в 11 часа в Министерския съвет ще бъде входиран и физическият притежател на апела.

" Тези хора, които сме подписали писмото, сме същите, които още през февруари предходната година поставихме остро въпроса за неотложния ремонт на Паметника на Съветската войска поради жестоката война, която стартира тогава Путин против Украйна и която и до този миг продължава все по този начин грубо. Останалата част от хората, които упорито обръщат внимание на Николай Денков, че тематиката с Паметника за Съветската войска не може да бъде завършена просто поради някакви документи, сме толкоз изрично поредни през годините, че този монумент е " израстък " в публичния организъм, че фактически един интелигентен и внимателен политик като него би трябвало да вземе ограничения и да го отсрани, а не да затворим тематиката с необяснимото изтъкване на изгубените документи. Не е добре да бъде заблуждавано поданството с сходни посочвания, които доста елементарно могат да бъдат опровергани ", сподели още Методиева. Тя е безапелационна, че тези документи от ДНСК са налични: " Маргиналия ги разгласява. През април предходната година в интернет сме качили документите на ДНСК и в тази ситуация не знаем на какво си играем ".Според нея има съществено въздействие от страна на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Левицата " върху регионалната администрация и държавното управление: " Има боязън по време на изборите, вторият кръг, да се изгубят левите гласоподаватели ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР