Защо мъжете не могат да държат ципа си затворен? И

...
Защо мъжете не могат да държат ципа си затворен? И
Коментари Харесай

3 причини за мъжката изневяра

Защо мъжете не могат да държат ципа си затворен?

И в действителност ли изневерите са основно мъжки патент?

Берлинският психолог Волфганг Крюгер дава отговор на тези и на още въпроси, свързани с брачното кръшкане.

Не, изневярата не е единствено мъжки патент, споделя терапевтът Волфганг Крюгер, съгласно който през днешния ден дамите изневеряват съвсем толкоз постоянно, колкото и мъжете.

Крюгер разрушава още един мит. Не, споделя той, мъжете не кръшкат просто тъй като търсят полово многообразие.

Те търчат след непознатото основно по три аргументи.

Новите завоевания укрепват егото им

Мъжът вид „ нарцис” търси в непрестанните афери най-много одобряване на личното Аз. Особено когато кариерата му буксува или пък, когато настъпи по този начин наречената „ рецесия на междинната възраст”, нарцисът с всички сили търси нови завоевания, с цел да повдигне самочувствието си.

За какво мислят дамите, когато вършат секс

Мъжете неумишлено се боят от прекомерната непосредственост

Според Крюгер, когато на един мъж непрекъснатата връзка му „ отеснее”, той се хвърля в някоя нова случка, с цел да понижи възприятието си за взаимозависимост.

6 здравословни аргументи да вършиме секс... още в този момент!

Неусетното отчуждаване

Трето - най-често се изневерява вътре в несполучливи бракове, където сътрудниците намират разтуха в непознати прегръдки. 60 % от изневеряващите мъже и болшинството от изневеряващите дами кръшкат точно в тази догадка. Неусетното отчуждаване и липса на прочувствена връзка основават най-хубавата почва за брачни изневери. Но самата невярност рядко е планувана. Обикновено тя поражда по стичане на събитията, като импровизиран резултат от среща с прелестен човек.

Тази среща при 12 % от изневеряващите си остава единствено спекулация за една нощ. При огромното болшинство обаче тя води до по-продължителна връзка. А когато връзката навърши средностатистически една година, дамата нормално стартира да упорства за изясненост. Докато мъжете са склонни да водят двоен живот.

Какво приказва половият ни жанр за нас?

 Thinkstock

"Само секс, нищо друго! "

Жената мъчно устоя на напрежението, което царува в възприятията ѝ към формалния сътрудник и към тайния ухажор. Мъжете пък умеят да се „ разделят”, споделя Крюгер, съгласно който повода за това е отново непригодността на множеството мъже за връзки със мощна прочувствена натовареност.

Колкото по-дълго трае една извънбрачна спекулация, толкоз повече мъжете се пробват да я редуцират единствено до секс и по този метод да снижат прочувствения й градус.

Тъкмо заради това те съумяват да се оправят с двойнствения живот и да омаловажават личното провинение. „ Само секс, нищо друго” - постоянно се оправдават мъжете, хванати „ ин флагранти”. Те по този начин го и усещат, прочее.

Брак без секс или дали двойките би трябвало да са потни и запъхтяни, с цел да бъдат щастливи?

 Thinkstock

Едва 24 % от мъжете непринудено си признават изневярата, като по този метод резервират шанса да запазят брака си. Ако обаче кръшкачът се крие и бъде заловен макар предохранителните му ограничения, доверието сред сътрудниците е обречено. Изневярата е и най-честата причина за раздробяване на една връзка.

Най-хубавият секс е с този, с който ти е хубаво без секс...
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР